Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja

2018. november 25. 09:36

Megdöbbentően gyakori a nők elleni erőszak.

2018. november 25. 09:36

Megdöbbentően gyakori a nők elleni erőszak, nagyjából minden ötödik nő bántalmazott Magyarországon – mondta Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Megjegyezte azt is, sokaknak kényelmetlen erről a kérdésről beszélni, nagy részük nem mondja el, mi történt vele, így a bántalmazottak valós száma még magasabb lehet.

Kalamár Hajnalka azt is elmondta: Magyarországon a nőknél az egyik leggyakoribb halálozási ok a családon belüli erőszak. Hetente egy nő hal meg Magyarországon bántalmazás miatt – hangsúlyozta.

A klinikai szakpszichológus felhívta a figyelmet arra is, hogy a lelki bántalmazásnak legalább olyan súlyos következményei lehetnek, mint a fizikai erőszaknak.

November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. november 26. 17:44
Nők védelme , mondják el a betolakodó csürhének is ,úgy tűnik mintha a nőket csak az európai fehér emberek bántalmaznák erőszakolnák ,, egy szót se hallunk hogy a betolakodóktól megkövetelnék .... jahh a brüsszeli gazemberek betolakodókat támogatják nők elleni támadást gyerek csinálást nők elleni erőszakot segíti bántalmazást . ,,Megdöbbentően gyakori a nők elleni erőszak ,,
syphax
2018. november 26. 14:12
Jelen sorok írója--hála Istennek--csak könyvekből, leírásokból és beszámolókból "tudja" (már amennyire tudja, de nem igazán) milyen is az a "nők és gyengébbek ellen elkövezett erőszak". Férfiként sincsenek ilyen élményeim, ergo ismereteim meg "tudásom" sincs "erről", merthogy az én életemben és a környezeteimben egyszerűen soha, sehol, semmikor NEM VOLT ILYEN--akár elhiszi bárki, akár nem, de NEM VOLT! Ettől függetlenűl persze a "leírások", filmek, elmesélések alapján el tudom képzelni, milyen lehet az ilyesmi, és hát kellően belerborzongok az ügybe Azt is tudom: a "gyengébbik nem", is TUD ISZONYATOSAN FÁJDALMASAN "BÁNTANI-ÜTNI"--akárcsak szavakkal is, pszichológiával is tud, de az "MÁS KÁVÉHÁZ"! Hallottam hogy volt-létezett olyan férfi is, akit egy NŐ egy MONDATÁVAL a HALÁLBA SÚJTOTT és tényleg oda. Nem sajnáltatni akarom magunkat férfiakat, mert tudom, az ilyen lélektani eszközökkel valő "női visszaütés" HATÁSA nem tipikusan súlyos és eredményes védekező ezköz a FIZIKAI ERŐFÖLÉNYBEN LÉVŐ vadállatian durva-kegyetlen és irgalmatlan férfi támadások nagytöbbsége esetén. S így az erőszak elleni világnapon a "történet nem is erről szól".
Megtalálta
2018. november 26. 11:04
"A klinikai szakpszichológus felhívta a figyelmet arra is, hogy a lelki bántalmazásnak legalább olyan súlyos következményei lehetnek, mint a fizikai erőszaknak." Értem, szóval a lelki bántalmazás is erőszaknak minősül. Akkor vajon mennyi férfi elszenvedője a családon belüli erőszaknak, ha ennyire tágan értelmezzük az erőszakot vagy a bántalmazást? Én egy olyan statisztikát láttam, amiből az derül ki, hogy a nők gyakrabban ütik meg a férjüket, mint a férjek a feleségüket. A halálozási különbség a fizikai erő különbségéből fakad, nem az agresszió mértékének eltérésből. Úgyhogy nem fogom sajnálni a nőket. Nem érdemlik meg.
jóember
2018. november 25. 21:20
"Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének a világnapja." Elég zavaros nekem ez a "megszüntetésének a világnapja" cím, mert ha valaminek van megszüntetése, akkor az meg is szűnik ha meg szüntetik. Jelen esetben ilyesmiről szó sincs, ez csak vágy, egy óhaj, bár mindegy is lényeg az, hogy van, beszélnek róla. De azt nem értem, hogy ezt miért kell kiemelni, külön kezelni és így túlhangsúlyozni a többi erőszak közül, mint ha az lényegtelen lenne. Senki sem élvezi ha fizikai erőszak áldozata lesz, a trauma másnak is trauma nem csak a nőknek. Semmilyen erőszak nem jó. Vagy esetleg úgy gondolják, hogy más szokjon hozzá ehhez az érzéshez mert együttérzést csak nők érdemelnek? Itt van például a cigány suhancok által agyonvert idős emberek csapata, ha már tematizálunk, ők nem érdemelnek együttérzést, az ő esetükkel nem kéne foglalkozni? Mert ha létezik valami zsigerből jövő ép ésszel felfoghatatlan aljasság ez az! Ráadásul etnikai indíttatású, ez kétségtelen. Ez ellen miért nincs világnap? Ja hogy ez Hungarikum, meg, hogy szégyelljük és elhallgatjuk! De akkor is! Az erőszak nem jó és nagyon nem jó áldozatnak lenni. Ez ellen tenni kell. De az sem jó ha valaki a bajaival mások elé tolakszik és ezzel szinte bagatellizálja mások nyomorát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!