Erwin Rommeltől idézett a pécsi egyetem rektorjelöltje

2017. december 19. 09:48

Erwin Rommeltől kölcsönzött idézetet rektori pályázatához a pécsi egyetem professzora.

2017. december 19. 09:48

„Ne adj olyan parancsot, amit nem lehet végrehajtani” – idézte Erwin Rommel német tábornagyot rektori pályázatában Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem professzora – írja a Népszava. Az egyetem szenátusa hétfőn megszavazta, hogy Miseta Attila legyen az intézmény rektorjelöltje. Ha Balog Zoltán miniszter jóváhagyja a döntést, Áder János köztársasági elnök hamarosan kinevezheti. Miseta Attilát az egyetem élére.  

Rommel megítélése Németországban máig vitatott, mert a második világháború háború végén valószínűleg támogatta a hadsereg főtisztjeinek Hitler-ellenes szervezkedését. Az 1944. júliusi merénylet előkészítéséről is tudhatott, ám azt mégsem jelentette a náci vezetésnek. Öngyilkosságba hajszolták, de a hivatalos közlemény szerint szívroham okozta halálát. Állami díszpompával helyezték örök nyugalomra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyelőre nem kommentálta, hogy támogathatónak tartják-e egy olyan jelölt támogatását, aki pályázatában a Wehrmacht egyik tábornagyának gondolatait idézi. 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MegvagyHadnagy
2017. december 20. 05:12
Rommel nem volt nemzetiszocialista, sok idiota meg lenacizza kapasbol.
liberálzöld.
2017. december 19. 20:56
Komolytalan egy csáker ez a Rommel! Közelébe sem jutott a "ne azt nézzék amit mondok, hanem amit csinálok" magaslatnak.
Lotti
2017. december 19. 20:02
Korrekt, okos mondat. Mindegy ki mondta. És ha egy náci azt találta mondani, hogy : jó napot - akkor az hülyeség ?
kulalak
2017. december 19. 19:21
Ugyan hagyjuk ezt, van benne Louis Pasteur, Daniel Barenboim, Diogenész, Arisztotelész, nem rossz csapat ez. MA problémája nem a pályázata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!