FM: Országos környezetvédelmi program indul

2017. november 24. 15:49

A Földművelésügyi Minisztérium konzorciumi partnereivel országos környezetvédelmi programot valósít meg európai uniós forrásokból – közölte az agrártárca.

2017. november 24. 15:49

Országos környezetvédelmi programot valósít meg a Földművelésügyi Minisztérium konzorciumi partnereivel európai uniós forrásokból – közölte az agrártárca.

A tájékoztatás szerint a közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok című projektre 1,07 milliárd forráskeret áll rendelkezésre a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban, illetve a Versenyképes Középmagyarország Operatív Programban. A Földművelésügyi Minisztérium konzorciumi partnerei az MTA Ökológiai Kutató Központ, a Budapest Fővárosi Kormányhivatal földmérési, távérzékelési és földhivatali főosztálya a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

A projekt keretében négy egymással összefüggő fejlesztési program valósul meg. A natura fejlesztési elem keretében terepi kutatások révén megalapozzák a még kevéssé ismert vagy különösen veszélyeztetett természeti értékek hosszú távú megőrzését. Az ökoszisztéma szolgáltatás fejlesztési elem keretében országosan felmérik, értékelik a természetes és természetközeli ökoszisztémákat. A tájkarakter fejlesztési elem keretében kidolgozzák a hazai tájak tájkarakter alapú osztályozásának rendszerét, valamint a tájkarakter alapú tervezés és döntéshozatal egységes módszertanát és adatbázisát.

A zöldinfrastruktúra fejlesztési elem keretében azonosítják a zöldinfrastruktúra elemeit, értékelik állapotukat, kidolgozzák Magyarország zöldinfrastruktúra-fejlesztési tervét. Az FM közölte, a 2020 decemberéig megvalósítandó projekt intézkedéseinek részletes tervezése és előkészítése 2016 októberében kezdődött, a napokban ér véget, ezzel lehetővé válik a fejlesztés megvalósítási szakaszának elindítása. A projekt egy 92 kiemelt fejlesztést tartalmazó, 37,7 milliárd forint összértékű átfogó természetvédelmi fejlesztéscsomag része, amely a 2020-ig vállalt természetvédelmi célkitűzések megvalósítása érdekében indult.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. november 24. 17:02
Nagyon elszaporodtak az országban a sakálok. A hobby vadászok nem ismerik fel. A hivatásosok nem törődnek még vele. Ahogy hidegre fordult, abbahagyták a pockozást és pusztítják a nemes vadakat, kicsinyeiket. A leírások félrevezetőek. Megkezdték felborítani az állatvilág egyensúlyát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!