Orosz Mihály Zoltán helyreteszi az Identiteszt és a Betyársereget

2017. július 11. 18:56

Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester kemény hangú levélben határolódott el az Identitesszel és a Betyársereggel kötendő koalíciótól. Leszögezi azt is, hogy a nácizmus minden formáját elutasítja.

2017. július 11. 18:56

Az Érpataki Modell Országos Hálózatát megalapító és vezető polgármester, Orosz Mihály Zoltán markáns közleményben határolódott el a Vecsésen testet öltött új radikáljobbos együttműködéstől, amely az ultrakonzervatív egyetemistákból álló Identitesz és a Betyársereg között jött létre.

Orosz leszögezte, hogy a nácizmus minden formáját elutasítják, továbbá világossá tette, hogy ideológiai nézetkülönbségek is vannak a szervezeteik között: „Az etnikai alapú megoldási kísérletek társadalmi feszültséget, sőt tragikus esetben polgárháborús helyzet előkészítését szolgálják.”

Ezen túlmenően a pártalapítást is elsietett lépésnek tartja, és visszautasítja az „önjáróskodás” vádját, amivel a tervezett szélsőjobbos nagykoalíció másik két résztvevője illette őt és mozgalmát.

Az érpataki polgármester az Identitiszt is keményen helyreteszi, szerinte: „úgy gondoljuk, hogy az állam ügyei intézésére hivatott szervezetek vezetői szakmailag felkészült, nagy élettapasztalattal rendelkező érett férfiak lehetnek.”

Azt is hozzáfűzte, hogy a fiataloknak nem a tudományokban kell elmélyedniük, hanem spirituális tudásra kell elsősorban szert tenniük, és e gondolat nem nyerte el az Identitesz rokonszenvét.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gapinthebreath
2017. július 13. 11:27
Még valami: említetted az ellenőrizhetőséget az exoterizmus kapcsán. Én nem osztom ezt az optimizmust. Ha valóban működne a verifikálhatóság, a jelenlegi egyházfő, Franciscus, aki inkább főveréb mint pápa, soha nem juthatott volna magasabb egyházi méltósághoz.
annamanna
2017. július 12. 14:40
„úgy gondoljuk, hogy az állam ügyei intézésére hivatott szervezetek vezetői szakmailag felkészült, nagy élettapasztalattal rendelkező érett férfiak lehetnek.” ezzel a mondattal teljesen egyetértek.
zazriveczazseni
2017. július 12. 07:44
Ki ez az Orosz Mihály? Soha sem hallottam róla, ha igaz amit hallottam egy neonáci patkány. helye a szemétdombon, hasonszőrüekkel együtt.
tothjanj
2017. július 12. 07:03
"a fiataloknak nem a tudományokban kell elmélyedniük, hanem spirituális tudásra kell elsősorban szert tenniük" Én a spirituális tudásra szert tevést tudom támogatni! Mit kellene ehhez tisztázni? Kitől (mester), hogyan (út, módszer), milyen kontextusban (hagyományos exoterikus keretek, rítusok), milyen feltételekkel (beavatási minimumkritériumok) lehet megkezdeni a szert tevést? Ez az amit csak kerülgetni lehet, mert ha nem kerülgetik, akkor ki kell mondani az ezoterikus elsajátítás kvázi lehetetlenségét jelenleg (már Guénon is kimondta) és hogy ma csak a vallási beavatási út járható. Amit a most nyilvánoskodó tradicionalisták többsége szeret nem tudomásul venni, mert ha tudomásul vennék, akkor nem lehetne elkenni azt a rengeteg konkrét hiányosságot és tévedést, amivel együtt élni kényszerülnek. Az exoterikus útnak épp a nyilvános cselekvésben van előnye azzal, hogy a kereteihez való igazodás konkrétan megfogható, számonkérhető, a rítusok hűsége, a beavatói és a beavatási kritériumoknak megfelelés vagy meg nem felelés stb. megmutatható. Tehát nem csak az útkereső leendő beavatottnak előnyös, de azoknak is, akik a bizalmukat beléjük vetik, és hamár politikai erő szeretnének lenni (mert identitiszék azok szeretnének lenni) akkor ez bizony megfelelőbb. OMZre és mozgalmára természetesen ugyanezek vonatkoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!