Fakocka tehetett a 3-as metró hibájáról

2017. július 26. 13:05

Nem kockáztatott szerda reggel a BKV, fakocka miatt ürítették ki a 3-as metró szerelvényét.

2017. július 26. 13:05

Szerda reggel újabb felújított orosz metrókocsi állt ki a forgalomból – akkor még úgy tudtuk, az ajtóvisszajelzők meghibásodása miatt. Mostanra a BKV kivizsgálta a hibát, és Bolla Tibor vezérigazgató megállapította, nem a szerelvény meghibásodása, hanem egy fakocka okozott problémát az érintett szerelvényen. Bolla az MTI-hez eljuttatott közleményben azokra a sajtóinformációkra reagált, amelyek szerint szerdán az egyik felújított szerelvény meghibásodott, nem működött az ajtónyitást visszajelző lámpa. 

Mint írta, felelős üzemeltetőként a BKV Zrt. az eset után biztonsági átvizsgálásra a telephelyre szállította az érintett vonatot, ahol az orosz és magyar szakértők ellenőrizték a szerelvényt. Az elsődleges vizsgálatok kimutatták, hogy a vonat egyik ajtaja alá egy idegen tárgy (egy fakocka) került, ennek következtében szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról.

„A védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezető számára nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést” – olvasható a közleményben. Hozzátették: az eset az utasbiztonságot nem veszélyeztette, a szerelvény a fakocka eltávolítása óta hibamentesen működik, az átvizsgálás után újra forgalomba állt.

(MTI)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. július 28. 17:14
Lehet, hogy Caesar úr járt arrafelé, a Rubicót kereste, majd így szóla: alea iacta est, és bedobta az aleát az ajtó alatti horonyba.
Teiresziasz
2017. július 27. 17:07
Puhatestűek hekkelik az országot.
Gregorius
2017. július 26. 22:18
Az egyik rádióban hallottam a fadarab méreteiről, kb. akkora volt, mint egy gyufás skatulya.....Egy nagyobb kockánál arra gondoltam volna, hogy a kocsiszinben ellenőriztek valamit és a kitámasztó maradhatott ott. Így viszont fogalmam sincs.
Akitlosz
2017. július 26. 17:02
Liberális szabotázs a felújított metró lejáratására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!