Elfogytak a tagok: megszűnik a Pax Hungarica Mozgalom

2017. július 31. 13:30

A Szálasi Ferenc ideológiáját korszerűsíteni kívánó Pax Hungarica Mozgalom sok tagja csalódott és elhagyta a szervezetet, ezért a hungarista mozgalmat vezető Domokos Endre János a PHM feloszlatása mellett döntött.

2017. július 31. 13:30

Megszűnik a radikális hungarista Pax Hungarica Mozgalom, mert a sorozatos csalódások miatt végül elfogyott a tagság – írja az atv.hu.

A tagok egy része radikálisabb mozgalomra készült, mint amit valójában kaptak, míg mások abban reménykedtek, hogy a hungarista mozgalom fogja felváltani a sokak szerint néppártosodás útjára lévő Jobbikot, de mindhiába – írta közleményében Domokos Endre János, a szervezet vezetője.

A vezető szerint csupán egy maroknyi ember tudta értelmezni, miről is szól az ő „küldetésük”, azonban „a létért folytatott küzdelem beszippantotta őket, így a hungarista mozgalom mára csak árnyéka maradt önmagának”. A fenti okokra hivatkozva döntött úgy Domokos, hogy feloszlatja a Pax Hungarica Mozgalmat. A PHM megmaradt vagyona a Szabad Szellem Alapítványt fogja gyarapítani, a Kitartás.net néven működő hírportáljuk pedig az ősz folyamán megszűnik.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik