Pénzbüntetést kapott Gergényi a 2006-os eseményekért

2017. február 13. 10:53

Ítéletet hirdettek másodfokon is a 2006-os események kapcsán rendőri vezetők ellen indított büntetőperben. Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

2017. február 13. 10:53

Jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben elkövetett katonai bűncselekmények vádjával magas rangú rendőrtisztek ellen indult büntetőperben.

A táblabíróság ugyanakkor felmentette az ötödrendű vádlottat – a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt műveletirányító tisztjét – az elöljárói gondoskodás elmulasztása miatt emelt vád alól. Egyebekben pedig helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely 2015 októberében javarészt megszüntette a vádlottak ellen folyó eljárásokat elévülés miatt.

Az ítélőtábla szerint nem tévedtek első fokon, amikor Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt és a negyedrendű vádlottat, aki a tévészékház ostrománál a rendőri erők helyszínparancsnoka volt, bűnösnek mondták ki. (MTI)

 

Összesen 343 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. február 15. 08:40
A 'gyenge' büntetés?! magyarázata avagy vissza a gyökerekhez. A dicsőséges szovjet hősöket védelmezi a fideSZDSZ MAFFIA kormány: • „A megbeszélésen szóba került a hétvégi neonáci rendezvény ügye is, amelyet a Mazsihisz elnöke elfogadhatatlannak nevezett. Havasi Bertalan szerint a felek megállapodtak abban, hogy - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - a Belügyminisztérium megtalálja a törvényes megoldást az ilyen események megakadályozására. • A leégett zuglói zsinagóga helyreállításához Heisler András segítséget kért a kormányfőtől, Orbán Viktor erre ígéretet tett. • A Mazsihisz elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt a Szeretetkórház fejlesztési terveiről is, ebben az ügyben rövidesen megtörténik a kapcsolatfelvétel az Emberi Erőforrások Minisztériumával. • A Maccabi Európa Játékok, azaz a zsidó Európa-bajnokság 2019-es budapesti megrendezése kapcsán szóba került a helyszínként kiválasztott sportközpont témája is; mivel nagyon szoros a határidő, megállapodtak, hogy a miniszterelnök rövidesen a kormány elé viszi az ügyet. • Orbán Viktor és Heisler András tárgyalásán a határon túli magyar ajkú zsidó közösségek segítésének lehetőségeit is áttekintették.” http://index.hu/belfold/2017/02/14/orban_megigerte_betiltja_a_neonaci_felvonulast/ „Mostantól a kitörésre emlékezőket is üldözheti a TEV - miután parancsukra a zsidóbérenc kormány lehetővé tette nekik” https://kuruc.info/
Bokros Birka
2017. február 14. 16:16
Jól hallottan kötél vagy csak a fülem zúg és életfogytiglan börtön lett az ítélet? Ja kérem az uralkodásra kiválasztott nép sarját egy goj nem meszelheti el. :D
nanemar
2017. február 14. 08:28
Igen gyenge a Fideszben a jogrend , eljárási rend stb. ügyekkel megbízott csapat. Ha egyáltalán van ilyen...
nanemar
2017. február 14. 08:21
Jó ez a 4-es metro hírek háttérbeszorítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!