Iszap-per: hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet

2017. február 06. 13:22

A másodfokon eljáró bíróság hatályon kívül helyezte a vörösiszap-katrasztrófa ügyében indult per vádlottjait felmentő elsőfokú határozatot, és új eljárást rendelt el az ügyben. Az új eljárást az elsőfokú bíróság egy másik tanácsának kell lefolytatnia.

2017. február 06. 13:22

Hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszéknek a vörösiszapper összes vádlottját minden vádpont alól felmentő határozatát a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla, és új eljárás lefolytatására kötelezte az első fokon eljáró bíróságot. Az új eljárást az elsőfokú bíróság egy másik tanácsának kell lefolytatnia. 

Zólyomi Csilla, a tanács elnöke indokolásában azt mondta, hogy a törvényszék több eljárási szabályt sértett a tárgyalássorozat ideje alatt. Az elsőfokú ítélet alkalmatlan a felülbírálatra, mert nem volt felismerhető, hogy milyen logika alapján jutott a bíróság a minden vádpont alól felmentő ítélet meghozatalához – jelentette ki. 

A Veszprémi Törvényszék tavaly január 28-án mentette fel – bűncselekmény hiányában – mind a tizenöt vádlottat a halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége, a gondatlanságból elkövetett környezet- és természetkárosítás, valamint a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének vádja alól. (MTI)

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nanemar
2017. február 07. 07:05
Mennyibe kerül ez a társadalomnak!!!!!!!??????? A bírákat, munkatársakat ugyanazért a munkáért kell újra fizetni az adófizetők pénzéből!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. február 06. 22:21
Mindenkit fölmentettek. Ahogy a blikk fogalmazott: Mozgékonnyá vagy mivé vált a talaj. Csak úgy. Több ezer éve nem ismert jelenség. Hát a fizujukat megkapták amíg én leginkább csak az adó befizetése végett kapok fizetést. Aki ezek után még mindig hisz az igazságszolgáltatásban, a hatalom nép képviseletében az írja ki magára, hogy értelmes emberek ne fecséreljék az idejüket orvosi estetekre. Bocsánat, hogy együtt kell élniük kételkedő elemekkel. A Soros itt él a nyakunkon, a Gyurcsány még él, az Unió szétszopat minket - az oroszok nem győznek szolidaritást vállalni de hiába - és akkor még itt van ez is. Burkoltan közlik, hogy jobb ha nem arcoskodunk mert tud ám a bíróság érdekes szögben hajló ítéletet hozni bármilyen ügyben. Itt már csak a Békemenet segíthet.
zakar zoltán béla
2017. február 06. 20:02
Kerüljük a sztárügyvédeket, a TASZ-t, a HB-t, mert mindent elkennek!
nanemar
2017. február 06. 17:48
A bíróságok nem érzik, hogy milyen nagy az elégedetlenség velük szemben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!