Részeg biciklis miatt halt meg a polgármester

2016. november 21. 12:01

A Nógrád megyei Rimóc polgármestere egy kivilágítatlan, részeg biciklist került ki, amikor összeütközött egy szemből jövő autóval. Kirepült az autóból, és már nem tudták megmenteni.

2016. november 21. 12:01

Autóbalesetben meghalt a Nógrád megyei Rimóc polgármestere, Beszkid Andor. A polgáremster szombat este épp egy össze-vissza kacsázó, kivilágítatlan részeg biciklist akart kikerülni, amikor összeütközött a szemből jövő autóval. Az ütközés miatt kirepült az autóból, és bár kórházba szállították, már nem tudták megmenteni az életét. 

A részeg biciklis nem állt meg, a másik autó utasai hívták a mentőket. Az ittas kerékpáros férfi nyilatkozott az RTL Híradónak elmondta: volt nála fényvisszaverő mellény, de csak a szatyrában, nem vette fel azt. A rendőrség eljárást indított ellene.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2016. november 23. 11:48
Tanulág: Igenis büntetni kell a kivilágítatlanságot és az ittasságot, mert ön és közveszélyes. Másrészt be kell kötni a biztonsági övet. A szabálytól függetlenül ilyen esetben esélyt ad az életben maradásra. (Meg lehet szokni. Ha odább állok akkor is bekötöm, mert zavar, elvonja a figyelmem, ha nincs rajtam.) Részvétem a családnak és azoknak akik szerették.
Himalája
2016. november 23. 00:30
"Rimóc polgármestere egy kivilágítatlan, részeg biciklist került ki, amikor összeütközött egy szemből jövő autóval. Kirepült az autóból, és már nem tudták megmenteni." Háát, a világ veszélyes, és az is volt mindig. Manapág útra kelni éppoly veszélyes, mint valaha, amikor még az út az erdőn keresztül vezetett és tele volt vadálatokkal, a lo és lovasa is örülhetett, ha épségben megúszták. Ejjelre betértek inkább valamilyen fogadoba.
Learten
2016. november 22. 21:04
RIP Ennek ellenére a polgármester legalább annyira hibás volt mint a bringás. A bringás hibáit nem írom azt megtörtént a cikkben is. A polgármester: Nem kötötte be a biztonsági övét, alapvető hiba, ettől a pillanattól legalább 50% ő a felelős a saját haláláért. A másik nagy kérdés nem volt jó lámpája? Mert he teszem azt egy ember fekszik az út közepén (pl. rosszul lett és nem részeg), vagy akár egy nagyobb betontömb van ott akkor is ez történik mert túl gyorsan hajtott ezek szerint. Szóval ha a tompított fényszórója be volt kapcsolva akkor símán le kellett tudnia fékezni. A harmadik, ha szemből jön egy kivilágított autó, előttem akadály, kötve hiszem hogy egy normális ember a felém mozgó acélakadályt választja és nem az útszéli árkot. Annak ellenére hogy sajnálom hogy meghalt a polgármester, vagy alkalmatlan volt a vezetésre vagy valami mással volt elfoglalva vagy túl gyorsan hajtott különben ez nem történhetett volna meg. Részemről 90%-ban a polgármestert tenném felelőssé a saját haláláért.
Strassnoff Ignác
2016. november 21. 23:01
Pár kommentet olvastam csak, de nem találkoztam az egyik roppant lényeges elemével a történetnek. Alig 1-2 éve, talán tavaly, tavalyelőtt, lusta vagyok utánanézni, keresztény kormányunk engedélyezte a részegen biciklizést. Először csak mellékutakon, aztán belátva, hogy ez hátrányos diszkrimináció, a főutakon is. A törvény, ha jól emlékszek úgy fogalmaz, hogy szeszes-ital fogyasztása után is közlekedhet kerékpárral, ha a jármű vezetésére alkalmas állapotban van. Melyik részeg biciklis véli úgy, hogy nem alkalmas a biciklizésre? Jogász parlamentünk újabb zseniális megmozdulása... Nos ha a 2006-os balhé után, mikor is egy randalírozó baromnak véletlenül kiment az egyik csipás szeme, mert belehajolt egy gumilövedékbe Gyurcsányt rögtön szemkilövetőnek nevezték el, akkor ez után Orbánt gondolom gyilkosnak, nem? Milyen aberrált, elmebeteg agyban fogalmazódott meg vajon az ötlet és milyen okból, hogy részegen lehessen a közutakon biciklizni? (A kerékpár amúgy is Achilles sarka a KRESZ-nek, hisz semmilyen képzésben sem részesült emberek, járművel vesznek részt a közúti forgalomba. Tetézzük meg ezt azzal, hogy még ihat is! Úgy bátrabb.) Talán majd ha valamelyik kurva értelmes törvényhozó családjának belét húzza végig egy kamion úgy 100 méter hosszan az úton, mert épp egy elészédelgő biciklist igyekszik kikerülni, akkor tán átgondolják ezt a baromságot. Addig meg olyan magyar virtus... Hadd hulljon a férgese!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!