Az Esterházy-mauzóleumba temetik Esterházy Pétert

2016. július 19. 12:04

Esterházy Pétert a mindössze 235 fős falucskában, Gannán temetik el az ősi családi mauzóleumba augusztus 11-én.

2016. július 19. 12:04

Esterházy Péter temetése augusztus 2-án, 11 órakor lesz Gannán, a családi sírhelyen – közölte a család kérésére a Magvető Kiadó kedden.

A gyászszertartást Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát celebrálja. Az Esterházy család tagjai a Veszprém megyei Gannán a Szent Kereszt Felmagasztalása plébániatemplom alatti mauzóleumban nyugszanak. 

A család azt kéri a gyászolóktól, hogy a virágokra szánt összeget az Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért segítő szervezetnek ajánlják fel. A hasnyálmirigyrákban szenvedő, 66 éves Kossuth-díjas író július 14-én hunyt el.

Esterházy Péter, aki a mai magyar prózairodalom egyik legjelentősebb alakja volt, tavaly októberben az Élet és Irodalomban írott cikkében jelentette be, hogy súlyos beteg. Betegségéről könyvet is írt, amely Hasnyálmirigynapló címmel jelent meg az idei könyvhétre. A rendezvényt az író nyitotta meg június 9-én és ez a kötet volt a legnépszerűbb a könyvhét fővárosi programjain.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. július 19. 20:42
gyönyörű hely Pápa mellett van..az erdő a falu határában igazi "ős"erdő minden meg van benne patak fenyves tölgyes minden
illiberator
2016. július 19. 15:02
Így gondozd a zsidódat.
hakos
2016. július 19. 13:53
Ha az apja mellé akarják temetni, akkor máshova nem is temethetik. Nyilván ez egy családi mauzóleum, ahova nem az érdem, hanem a származás szerint temetik a leszármazottakat....
kicsiaborsde
2016. július 19. 13:26
Asztrik temeti az összes hazaárulót: Göncz, Zwack és most Eszterházy. Egy nap majd eltemeti saját magát is. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!