Lemondott Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke

2015. június 16. 15:35

Múlt héten a Mandinernek még azt mondta, hogy nem távozik, most mégis lemondott Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

2015. június 16. 15:35

Lemondott a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjáról Gömöri Zsolt – közölte Szabó László, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának tagja kedden Budapesten.

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnöke azt mondta, az elmúlt hetekben sportolókkal, sportvezetőkkel, illetve az MPB elnökségének tagjaival is egyeztetett, s a tárgyalások végén megállapodtak abban, hogy a péntekre kiírt tisztújító közgyűlésen a tisztújítás elmarad, ennek új időpontját az ülésen tűzik ki.

Szabó László hozzátette, mivel az MPB-nek jelenleg nincs felügyelő bizottsága, ezért azt most pénteken megválasztják. A testület egy elnökből és két további tagból áll majd, neveket azonban Szabó nem mondott, de jelezte, többekkel tárgyalnak.

Gömöri Zsolt a múlt héten a Mandinernek adott interjúban még azt mondta, hogy nem fog lemondani posztjáról.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. június 17. 11:02
"A jelentés alapján Gömöri Zsolt rekordgyorsasággal intézte végtörlesztését. • Az MPB közgyűlése Gömörit 2012. január 27-én választotta meg elnöknek; • ugyanezen a napon az elnökség arról dönt, hogy Gömöri főállásban látja el az elnöki teendőket; • Gömöri még aznap megköti munkaszerződését (az MPB részéről ezt Deutsch Tamás alelnök és Tordas János elnökségi tag írja alá), munkába lépése napja: január 27-e; • az MPB január 30-án utalt Gömörinek 3 millió forintot „támogatás végtörlesztéshez” hivatkozással; • január 30-a egyben az utolsó nap, amikor a törvény szerint munkáltató a munkavállalónak devizahitel végtörlesztéséhez támogatást nyújthat; • csak hab a tortán, hogy az fb azt is megállapította, hogy az átutalás szabálytalan volt, mivel a törvény szerint az összeget nem lehet a munkavállalónak utalni, csak közvetlenül a hitelező bank számlájára." http://alfahir.hu/rekordgyorsasaggal_intezte_vegtorleszteset_a_bukott_gomori_zsolt
tango47
2015. június 17. 10:41
Ha magától nem jött rá, valaki csak elmagyarázta neki, hogy mi a teendő.
f.judit
2015. június 17. 09:57
Honnan a fenéből van egyeseknek ennyi ideje ennyi "munkakör" betöltésére? Brüsszel,nemzeti konzultáció,MTK stb.......
master of robin
2015. június 17. 08:25
Elkeserítő, hogy ballib médiamunkások aknamunkája átveri még a nemzeti elkötelettségűeket is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!