Hende: A balesetek ellenére minden vállalást teljesítünk

2015. június 22. 17:14

Hende Csaba honvédelmi miniszter arról számolt be, hogy a Gripen-balesetek ellenére a magyar légierő továbbra sem lép vissza a balti államok légtérvédelmének kötelezettségétől, illetve a tervezett fejlesztésektől.

2015. június 22. 17:14

Hende Csaba múlt heti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarország továbbra is el kívánja látni a balti országok légterének védelmét, amelyre korábban szerződött. Ezt az után jelentette ki, hogy az elmúlt időszakban a magyar flotta két Gripen típusú vadászgépe is balesetet szenvedett – az egyik megrongálódott, a másik megsemmisült.

A honvédelmi miniszter arra is kitért, hogy a Gripenekkel kapcsolatos fejlesztések sem állnak le: egyrészt lézeres vezérlésű rakétairányító eszközök kerülnek a gépekre, másrészt a pilótákat a vadászgépek levegőben történő tankolására képzik ki. 

Utóbbi feladathoz egy üzemanyag-szállító repülőgépet bérel a honvédség. Mivel azonban ez a bérlet határozott időtartamra szól, és a programhoz szükség lenne az elveszített kétüléses Gripenre, a svéd partner felajánlott egyet a saját állományából.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. június 23. 10:00
Oláhtükrös frizura
4 millió éhező Magyarországon
2015. június 22. 23:28
pemete jakab [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 22. 20:32 "Hende: A balesetek ellenére minden vállalást teljesítünk" GERINCTELEN, HAZAÁRUKÓ, JOBBÁGY, SZOLGA, SZAR ALAK VAGY!!!!!!!!!!!
4 millió éhező Magyarországon
2015. június 22. 23:27
tesz-vesz http://kkbk.blog.hu [Hozzászóló kiszűrése] 2015. június 22. 17:23 ritka irritáló , primtív feje van ennek a hendének, és nem azért mert zsidónak néz ki És mivan ha azért néz ki zsidónak mert az is?:) A krumplileves legyen krumplileves
4 millió éhező Magyarországon
2015. június 22. 23:25
Katonai nyelven hende MDF beli hívójele JOBBÁGY volt Mivel akkor IS szolgainak, gondolkodás nélkül hajtotta végre a gazdái parancsát Egy szánalmas, még nőnek sem elég férfias, kocsonyás állagú hazaáruló massza
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!