A felügyelő bizottság szerint a közgyűlés felelősségre vonást kezdeményezhet Gömöri Zsolt ellen

2015. május 29. 13:35

A Jochapress.hu szerint kimaradtak egyes részletek a Magyar Paralimpiai Bizottság által közreadott felügyelő bizottsági jelentésből. A portál szerint a közgyűlés felelősségre vonást kezdeményezhet Gömöri Zsolt elnök ellen „vezető tisztségviselő hatáskörében kötelezettségbe tartozó vezetői ellenőrzés elmulasztása miatt”.

2015. május 29. 13:35

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) felügyelő bizottsága szerint a közgyűlés felelősségre vonást kezdeményezhet Gömöri Zsolt elnök ellen „vezető tisztségviselő hatáskörében kötelezettségbe tartozó vezetői ellenőrzés elmulasztása miatt” – írja jochapress.hu. A lap szerint bizonyos részletek kimaradtak a felügyelő bizottság jelentéséről kiadott MPB-közleményből. A lap szerint a felügyelő bizottság nem megfutamodott, hanem lemondásával elkerülhetetlenné tette, hogy közgyűlést hívjanak össze, ahol tisztázódhat a helyzet.

A lemondott testület az MPB csütörtöki tájékoztatása szerint öt vizsgálatot folytatott le, és Gömörinek a 2012-es paralimpia után kifizetett 17,5 millió forintos állami jutalom körülményei, a Balaton Reál Kft. és az MPB között létrejött szerződés szerinti gépjármű kártérítés ügye, a mexikói sportszakmai látogatás, a munkavállalók részére folyósított lakáscélú munkáltatói támogatások körülményei és a Coca-Cola cég által nyújtott támogatás felhasználása kapcsán az MPB működését rendben találta.

Ugyanakkor a jochapress.hu pénteki értesülése szerint a felügyelő bizottság összegzésében további megállapítást is tett. Az fb szerint a közgyűlés, illetve az elnökség felelősségre vonást kezdeményezhet az elnök ellen. Az elnök munkáltatója, azaz a közgyűlés, számon kérheti Gömörit azért, mert az MPB illetékes dolgozója nem kötötte meg egy ellopott gépkocsi cascóját, s ezzel 3 milliós kárt okozott a paralimpiai bizottságnak. Az fb az ügyvezető szerv mulasztásának tartja, hogy az elnökség nem hozott összegszerű, illetve konkrét határozatot a Gömörinek nyújtott támogatással kapcsolatban, valamint azt is, hogy annak kifizetése nem a jogszabályban előírt módon történt.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2015. május 29. 13:54
Oszt dajcsot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!