Quaestor-ügy: visszaveszi tisztségeit Tarsoly Csaba

2015. március 25. 12:23

„Hibát követett el” – közölte Tarsoly Csaba –, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor, és ezzel azt a hamis látszatot keltette, hogy mentesülni kíván a felelősség alól, ezért visszaveszi a Quaestor-csoportban lévő vezető tisztségeit. Tarsoly Csaba közölte azt is: ő maga nem volt tisztában az új vezérigazgató személyével.

2015. március 25. 12:23

Tarsoly Csaba visszaveszi a Quaestor-csoportban vezetői tisztségeit. A Quaestor-csoport fő tulajdonosa szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor. „Ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy mentesülni kívánok a felelősség alól” – tette hozzá. „Mindezek alapján úgy döntöttem, hogy vezető tisztségeimet visszaveszem annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására” – írta a cégvezető, aki ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról szerdára.

„Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában” – közölte Tarsoly Csaba.

Nem tudta, ki az új vezérigazgató

Tarsoly Csaba, a Quaestor Csoport fő tulajdonosa azt mondta: nem volt tisztában az új vezérigazgató személyével. Tarsoly Csaba az MTI kérdésére szerdán azt is kifejtette, hogy az új vezérigazgatót a csődeljárással és a reorganizációval kapcsolatban megbízott tanácsadó ajánlotta, akit azonban – felhatalmazás hiányában – nem nevezett meg.

Megerősítette továbbá, hogy szerdán valamennyi közgyűlést és taggyűlést megtartanak, amelyek ahhoz szükségesek, hogy visszavegye vezetői tisztségeit. A Cégbíróságra csütörtökön lehet a változtatást benyújtani – jegyezte meg.

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. március 25. 17:30
Az ilyen - a törvényeket a saját ügyeikből folyamatosan - átértelmező, minden erkölcsi gátat leromboló, sztár ügyvédeket, reorganizációs tanácsadókat, törvényben biztosított tévedéseket, elévüléseket be kell tiltani, mert bármelyik megjelenése egy-egy ügy kapcsán, a bírósági eljárás befolyásolását, esetenként lenullázását jelentik. Nem véletlenül találódnak meg mocskos, társadalmilag elítélt ügyek védelmező képviselői sem. Ez nem igazságszolgáltatás. (Mindenki emlékezhet a sarkalatos ügyekre) Nem vagyok jogász, mérnök vagyok, remélhetően elegendő józan paraszti ésszel, de ezt az igazság szolgálata sem nélkülözheti. Lusztrációt, magyar alapon.
Zokni
2015. március 25. 15:28
"Hibát követettem el..." - mondja. Hát van ilyen. "Bocsánatot kérek, én nem akartam..." - Ezt én akkor súgtam rekedten a tanárnőnek, amikor kiderült, hogy én vittem be a hálóterembe a fiúknak azt az üveg törkölyt, amitől most ott okádott az egész társaság a klotyóban. (Addigra én már túl voltam rajta.) Ez meg pillanatnyi elmezavar hatása alatt lemondott, és átruházta a vezetést egy általa ismeretlen fickónak. Remek. Mintha egy halivúdi szuperfilmben történne mindez. Nem tudom, kik szerepelnek benne, de a kis termetű akcentusos magyar bandafőnökre van egy jelöltem...
kukagyerek
2015. március 25. 14:35
Most monmeg, Bélám! Alig hogy elnyújtóztál a jól meg érdemelt vezérigazgatói székedben, már is megpuccsolt az elődöd. Ember az ilyen? De rá se köpj! Rejtett erőtartaléknak jó leszel még.
Mohn
2015. március 25. 14:31
Orgován csak fideszes próbaüzem volt.....)))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!