Egyre több gyerek étkezhet ingyen

2014. december 11. 10:48

Jövőre mintegy 60 milliárd forint jut ingyenes gyermekétkeztetésre; 2016. január 1-jétől pedig minden olyan bölcsődés és óvodás gyerek ingyen étkezhet majd, akik családjában az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér 130 százalékát.

2014. december 11. 10:48

A kormány jelentősen kiterjeszti az ingyenes étkeztetésben részesülő gyermekek körét, a feladatra fordítható összeg pedig jövőre megközelíti a 60 milliárd forintot – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. A tárcavezető szólt arról, hogy a 3 éves kort betöltők kötelező óvodába járása nemcsak oktatási, pedagógiai segítséget jelent, hanem az étkeztetés biztosítását is.

Emellett 2016. január 1-jétől ingyenes étkeztetésben részesülnek azok a bölcsődés és óvodás gyerekek, akik családjában az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér 130 százalékát. Ez egy széles kategória, amely a szegénységgel fenyegetettek 100 százalékát lefedi – emelte ki Balog Zoltán.

A miniszter arról is beszámolt, hogy a menzák kínálatának egészségesebbé és vitamindúsabbá tétele érdekében megnövelik az alma arányát a heti étrendben.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2014. december 11. 16:24
gyerekéhezés... szomorú téma. Amennyiben ez a 60 milliárd tényleg gyerekétkeztésre fordítódik, akkor 600 Ft-os egységárral számolva ( ennyiből talán kijön a menzakaja) ez egész durván 270 ezer tál étel naponta, beleértve a szombat, vasárnapot is. Magyarországon jelenleg kb. 730 ezer 0-14 éves él, ami azt jelenti, hogy a gyerekek 37% juthat ingyen ebédhez az év 365 napján. Nos, Szabó Tímea nyilatkozz. Nyilván ennyi pénzből teljesen meg lehetne szüntetni a gyerekéhezést, csak oda olyan intézkedéseket kéne foganatosítani, melyeket a jogvédők és a többi belvárosi civil ingyenélő ordítva utasítana el. Szerintem ez nem pézkérdés...
peninsulavaldes
2014. december 11. 13:24
szép, szép, de... gondolom ez az ország tényleg nyomorult részein nem fordul elő, de volt szerencsém olyan ingyen étkező gyereket látni, aki azért dobta ki a moslékba a húst, merthát úgyis ingyen van...na olyankor bizonytalanodom el..
kukagyerek
2014. december 11. 12:47
"Egyre több gyerek étkezhet ingyen" .............. Helyesen: Egyre több gyerek éhezik ingyen
komondor
2014. december 11. 12:34
Reszkessetek szegények ha a roma hatalmon marad nektek annyi:-((((((((((((((((((((((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!