Brüsszelnek tisztáznia kell, mi van a Déli Áramlattal

2014. december 09. 18:54

Hét érintett tagállam és az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke arra kérte az Európai Bizottságot: tisztázza Moszkvával a kialakult helyzetet, mivel egyelőre még hivatalos bejelentés még nem volt arról, hogy nem épül meg a Déli Áramlat. A nyilatkozatot Magyarország nem írta alá.

2014. december 09. 18:54

A Déli Áramlat gázvezeték által érintett uniós tagállamok arra kérték az Európai Bizottságot, hogy miután egyelőre nem hivatalos a bejelentés, hogy a gázvezeték nem épül meg, tisztázza Moszkvával a kialakult helyzetet – derül ki a hét ország és a bizottság kedden közzétett közös közleményéből.

A nyilatkozatot érintett államként Ausztria, Bulgária, Horvátország, Görögország, Olaszország, Románia és Szlovénia, valamint a bizottság energiaunióért felelős alelnöke, Maros Sefcovic adta ki.

A tagállamok elkötelezettek amellett, hogy az Európai Uniónak integrálnia kell a közép- és dél-európai gázpiacokat, diverzifikálnia kell gázszállítóit, útvonalait és forrásait – áll a kommünikében.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. december 09. 22:01
"Brüsszelnek tisztáznia kell, mi van a Déli-Áramlattal." Milyen mélyen kell ehhez lemenni...palagáz rétegek?!
tango47
2014. december 09. 21:44
Hát amit az EU a görögökkel múvelt, az minden kritikán aluli (a kölcsönök és megszorítások ellenére ma több az adóssága, mint a eu-s "mentőcsomag" előtt volt, most meg a gázt is sajnálják tőlük.
krisztoforo48
2014. december 09. 19:57
Megkezdődött,eléggé későn-de megkezdődött.A dölyfös uniós vezetőket végre számonkérik azokért a döntésekért,amelyekkel szándékosan tönkre akarják tenni az EU gazdaságát és lakosságát.Nagyon ideje volt,sajnos az utóbbi évek kárai már nem hozhatók be.
3M..
2014. december 09. 19:19
A Déli-áramlattal kapcsolatban nincs mit tisztázni. Oroszország lezártnak tekinti a projektet. Ez a bizottság pótcselekvésnek, mosdatásnak is gyenge. Az Eu egy dologban jeleskedett, aláásta a keleti országok energia ellátás biztonságát. Némi túlzással a humanitárius katasztrófával sem foglalkozva. Ezzel a szervezettel nekünk nincs több dolgunk. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!