Nemzeti minimumra van szükség az MSZP szerint

2014. november 20. 15:26

Tóbiás József szerint a nemzetpolitikai minimumba bele kell tartoznia az autonómiatörekvések támogatásának.

2014. november 20. 15:26

Az MSZP bízik abban, hogy a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülésein a következő négy évben az anyaországi pártok és a határon túli szervezetek megállapodnak egy nemzeti minimumban, amelynek része az autonómiatörekvések támogatása » mondta az ellenzéki párt elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Tóbiás József a Máért zárt ülésén ismertetett szocialista javaslatokról elmondta, az MSZP, ahogy az elmúlt években is, nemzetpolitikai kiegyezést kezdeményezve három feladatot fogalmazott meg.

Ismertette: ki kell alakítani egy Kárpát-medencei gazdasági térséget. Egy hosszú távú támogatást biztosító Kárpát-medencei fejlesztési programra is szükség van, ez lefedné a tudás, a foglalkoztatás, a szociális terület kérdéseit. Az MSZP elnöke fontosnak nevezte egy népesedési kerekasztal létrehozását, amelyben az anyaország politikai pártjai, szakemberek, az egyházak, a Magyar Tudományos Akadémia és a határon túli szervezetek képviselői vennének részt.

Tóbiás József megjegyezte, hogy azért tart sajtótájékoztatót, mert az eddigi gyakorlattal ellentétben a pártok képviselői közösen nem ismertetik a véleményüket, a Máértről a miniszterelnök-helyettes és az államtitkár tájékoztat.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miama
2014. november 21. 09:18
Tóbiásnak ezt a véleményét nem ártana ismertetnie az EU-ba küldött képviselőikkel, mert ezzel teljesen ellentétes tevékenységet folytatnak Brüsszelben. Mondhatnánk hazaárulók!!!
tango47
2014. november 20. 20:55
Éliás-Tóbiás MEGVILÁGOSODOTT!
rojtos
2014. november 20. 17:25
"Nemzeti minimumra van szükség az MSZP szerint" Nektek már ezt sem lehet elhinni.
doncamillo
2014. november 20. 17:22
Megint osztja az észt a maszop, közben halovány segédfogalma sincs arról, mi is az a nemzeti...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!