Devizahitelesek demonstrálnak a Képviselői Irodaházban

2014. november 14. 11:48

A Nem Adom A Házamat Mozgalom képviselői egy kerekasztal-beszélgetésre érkeztek a jobbikos Z. Kárpát Dániel meghívására a Képviselői Irodaházba, ám nem engedték be őket oda a korábbi viselkedésük miatt. A devizahitelesek ezért elállták az épület bejáratát.

2014. november 14. 11:48

Elállták a bejáratot, hangoskodtak – például megafonon „gyilkosok!”-at skandáltak – a Képviselői Irodaház portájánál péntek délelőtt a Nem Adom A Házamat Mozgalom képviselői, akik egy a devizahitelekkel kapcsolatos, Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő által szervezett kerekasztal-beszélgetésre érkeztek, de nem engedték be őket az épületbe.

A bejáratnál azt az információt kapták - mondta el a mintegy 25 fős társaság egyik tagja, Jávor Kálmánné az MTI-nek -, hogy szervezetük 27 tagja ki van tiltva a Képviselői Irodaházból egy korábbi, hasonló megbeszélés idején tanúsított magatartásuk miatt.

A jelenlévőknél transzparensek vannak, melyeken a „Ne fizess!”, „Minden végrehajtás betiltása” feliratok szerepelnek.

Az épület előtt rendőrségi kisbusz áll.

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Én, a bankár
2014. november 15. 08:14
A fidesz hazugsága - a sok tízezer közűl: www.fidesz.hu/.../egymillio-devizahiteles-vallarol-kerulhet-le-a-teher-targyalasi-jegyz337konyv/ Mentsétek le a későbbi fidesz elleni BÜNTETŐJOGI tárgyaláshoz, bizonyítéknak!!!!!!!! Egymillió devizahiteles válláról kerülhet le a teher + Tárgyalási Jegyzőkönyv részlet: Matolcsy György az egyezséget devizahitel-kiváltási megállapodásnak nevezte, amely - mint mondta - a devizában eladósodott magyar családokat önkéntes döntésük alapján képes kivezetni a devizahitel csapdából. A megállapodás középpontjában olyan egyezség áll, amely szerint a magyarországi pénzintézetek és a magyar kormány a devizahitel terhét három szereplő között osztja meg; 180 forintos frank árfolyamig a hitelfelvevő ügyfelek vállalják a terhet, ezen felül az állam és bankrendszer egyharmad-kétharmad arányban osztozik a további terheken - ismertette a miniszter. Hozzátette, ezek komoly terhek mind az államra, mind a bankrendszerre nézve, azonban a devizahiteles ügyfelek esetében ez a megállapodás - ha ezt választják - a havi törlesztő és kamatfizetési, tehát adósságszolgálati terhet 30-35 százalékkal csökkenti.
Én, a bankár
2014. november 15. 08:09
https://pitee.wordpress.com/2014/11/03/eletbe-lepett-az-onkenyes-elszamolasi-torveny-akarja-e-on-egy-eleten-at-nyogni-ennek-az-elszamolasnak-a-terheit/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201411
Én, a bankár
2014. november 15. 08:08
Az Európai Unió fogyasztóvédelmi joga szerint, ha egy bank hibás szerződést köt, akkor annak minden negatív következménye a bankot terheli. Ha Ön is azt akarja, hogy Magyarországon az Európai Unió fogyasztóvédelmi joga érvényesüljön, akkor nyújtson be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz, a deviza alapú hitelszerződések törvény erejével kierőszakolt módosításai ellen!
Én, a bankár
2014. november 15. 08:08
A kijavított szerződések alapján az adósok havi törlesztő részlete ugyan csökkeni fog, ezzel szemben a szerződés alapján fennálló tartozás összértéke jelentősen megnövekszik. Ha a parlament akarata érvényesül, akkor a módosított hitelszerződések terheit az adósok egy élet át nyögni fogják. “Hiába törlesztettem már milliókat, még mindig sokkal többel tartozom, mint amekkora kölcsönt felvettem – hallani sok devizahitelestől. Rossz hírünk van a többségük számára: még a “bankok elszámoltatása” után is nagyobb lesz a tartozásuk az eredetileg felvett hitelösszegnél. Egy esetleges piaci árfolyamú forintosítás során pedig nagyobb összegű forinthitelt kell felvenniük, mint amekkorát eredetileg bevállaltak. Az elmúlt 6-10 év izzadságos hiteltörlesztései tehát ebből a szempontból mit sem értek.” Elölről kezdhetik a devizahitelesek – Nyolc év kárba veszett portfolio.hu, 2014. október 14.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!