Nem működik együtt a KEHI-vel az atlatszo.hu, de közzéteszik az adatokat

2014. június 20. 17:22

Nem tartják jogszerűnek a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatát, ezért nem is működik együtt a hatósággal az atlatszo.hu, illetve a „norvégos” projektjüket bonyolító Asimov Alapítvány, de mivel nincs takargatnivalójuk, ezért a pályázattal kapcsolatos adatokat bárki számára elérhetővé teszik az alapítvány honlapján.

2014. június 20. 17:22

Az atlatszo.hu sem ússza meg a KEHI-vizsgálatot, számos más civil szervezethez hasonlóan a norvég civil alapból támogatott projektünket bonyolító Asimov Alapítvány is megkapta azt a levelet a KEHI-től, amely a projekttel kapcsolatos adatok kiadására szólít fel. Az atlatszo.hu és az Asimov Alapítvány úgy véli, hogy a KEHI-nek a hatályos jogszabályok nem biztosítanak hatáskört erre a vizsgálatra, ezért nem működünk együtt a törvénytelenül pártcélokra használt állami hivatallal. Ugyanakkor mivel nincs semmi titkolnivalónk, a KEHI által vizsgált pályázattal és a pályázati elszámolással kapcsolatos adatokat az Asimov Alapítvány honlapján bárki számára elérhetővé tesszük” – írja közleményében Bodoky Tamás, az atlatszo.hu főszerkesztője és Szalai Ferenc, az Asimov Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. június 21. 08:38
Előfordul, hogy egy törvényt nem kellő alapossággal,nem minden vonzását figyelembe véve hoznak meg. Ilyenkor nem ildomos a jogrést kihasználni, hanem a törvényt kell kijavítani-
atila68
2014. június 21. 07:52
Tagnap kaptam egy levelet a NAV-tól. Nem tartom jogszerűnek, úgyhogy nem működök együtt.
cutcopy
2014. június 20. 22:48
Hehe, kis szerepcsere amikor az újságíróktól kér ki adatokat a kormány..)
bumburi
2014. június 20. 22:26
A KEHI működését szabályozó 2011. évi CXCV. törvény alapján az ellenőrzést akadályozó, abban nem közreműködő személyeket pénzbirsággal kell súlytani. Egy jogállamban nagyon fontos a törvények betartása és betartatása. A nem együttműködő szervezetek tagjaira kivetett szemlyenkénti 1 000 0000 Ft-os birság valószinüleg elég hatékony eszköz lenne a törvényesség helyreállitására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!