Két életveszélyes sérült egy várpalotai robbanásban

2014. június 17. 19:51

Kedden kora délután felrobbant egy robbanótest Várpalotán. A detonációban két gyermek életveszélyesen, egy súlyosan, egy pedig könnyebben sérült meg.

2014. június 17. 19:51

Két gyermek életveszélyes, egy súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában – tájékoztatta a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa az MTI-t. Józsa Zoltán közölte, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

Az MTI értesülései szerint a két fejsérült fiút Győrbe szállítják át további kórházi kezelésre. Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy családi ház udvarán történt a robbanás, a sérültek 14 évesek. A rendőrség mintegy 30 méteres szakaszon lezárta a családi ház előtti területet és tart a helyszíni vizsgálat. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit mondott, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják. Az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei mentésvezetője, Bóna Balázs elmondta, hogy a mentők a helyszínen négy 14-15 éves fiút láttak el, őket szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel vitték a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba. 

Talabér Márta a település polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták. Az önkormányzati vezető a helyszínen azt tapasztalta, hogy sem a ház, sem a környező épületek nem rongálódtak meg a detonációban. A veol.hu Veszprém megyei hírportál az utcában élők beszámolója alapján úgy értesült, hogy a családban már történt hasonló eset. Az utca egyébként a várpalotai honvédségi lőtér közvetlen szomszédságában van, gyakorlatilag az utca végében kezdődik a lőtér.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. június 17. 23:05
14-15 évesek? Hát azt gondoltam fiatalabbak, alsó tagozatosok, akkor azért érthetőbb lenne. Fiatalkoromban én is vittem haza mezőn talált bombát, de abból hiányzott az anyag, üres volt a belseje, hiányzott az eleje, valószínűleg kiesett zuhanás közben és ezért nem robbant fel. A lényeg, hogy semmi nem volt benne ami felrobbanhatott volna, de jó kis második világháborús bomba amúgy. Olyan kis pici, amilyent a repülőkből szoktak szórni tömegével.
A_Haza Bölcse
2014. június 17. 21:31
aki lőtér mellett lakik az igazán megtanulhatta volna hogy lövedékkel nem játszunk, 14 évesen nem olyan gyerek az már ...
micream
2014. június 17. 20:11
részvét! persze az RTL ezzel foglalkozott többet: Eltűnt 2 okostelefon a miniszterelnök lányának tavalyi lagziján. A rendőrség 26 embertől vett DNS mintát az ügyben. Ezeket eddig is lehetett tudni. Mondjuk nem az RTL-ről, de már írtak róla sokat. De ahogy ezután felépítették a sztorit. Tessék figyelni! Megszólalt egy kozmetikus lány, akinek a boltjából ellopták a telefonját. Aki feljelentést tett, és személyleírást adott a tolvajról. Akinek ügyével a rendőrség alig foglalkozott. A lehető legrövidebb időn belül lezárták a nyomozást. .... Aztán megszólalt az esküvőn dolgozó egyik pincér, akit saját bevallása szerint kényszerítettek a rendőrök, hogy adjon mintát. ... Aztán bemutatták, hogy a két eltűnt okostelefon bolti ára összesen 250 ezer forint, a DNS vizsgálatokra viszont 2.9 millió forintot költött eddig a rendőrség. .... Elmondták, hogy a két eltűnt telefon után az NNI életvédelmi nyomozói kutatnak. ... aztán elmondták, hogy az ilyen DNS vizsgálatokra milyen sokat kell várni egy nyomozás, vagy bírósági ügy során. Van, hogy több, mint egy évet. És hogy az ároktői banda tagjai azért szabadultak ki (és aztán szöktek meg házi őrizetből), mert a bíróság másfél év alatt nem tudott egy DNS vizsgálatot kiizzadni magából. Mondjuk ők embereket öltek, nem telefont loptak Orbán Ráhel bulijáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!