Kishantost is ellenőrizné a kormány

2014. május 30. 16:53

A földügyi államtitkár ügyészségi vizsgálatot kezdeményez a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Kft. ellen, hogy kiderüljön, valóban közhasznú-e.

2014. május 30. 16:53

Ügyészségi vizsgálatot kezdeményez a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Kft. ellen a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földügyekért felelős államtitkára, hogy megállapítsák, megfelel-e a kft. a közhasznúság szabályainak. Bitay Márton pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: azért fordul az ügyészséghez, mert a közhiteles adatokból az derül ki, hogy a kft. nem felel meg a közhasznúsági követelményeknek, mivel utoljára 2010-ben nyújtott be közhasznúsági nyilatkozatot. 

Az államtitkár szerint a Székesfehérvári Járásbíróság helyes és jogos döntést hozott csütörtökön a kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Kft. kontra állam perben, amikor kimondta, hogy a kishantosi cégnek nincs joga a helyi állami területek használatára.

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. május 31. 13:45
+ nem állami túlkapás az ügyészségi vizsgálat, hanem ez a rend, a törvényességi felügyeletet a közhasznú társaságok felett az ügyészség látja el, jogosult és köteles időnként ellenőprizni, így pl a közhasznúnak minősülő oktatási alapítványokat is csak megírom, mielőtt a ballibek elkezdenek vonítani a világfájdalomtól, hogy rájuk van küldve az ügyészség, pedig nem csináltak semmit, kriminalizálják őket stb.
Zsusztina
2014. május 31. 12:46
Save Kishantos. Nem sav.
states
2014. május 31. 09:13
Az mindenesetre érdekes, hogy amit az új tulajok beszántottak az nem biotermék volt, s amit felfújt a média, hanem trágya, amit egyébként is beszántottak volna. A szokásos balnáci műbalhé az egész, akár az emlékműzés.
august
2014. május 31. 09:02
Kishantost is ellenőrizné a kormány. --- Ugye micsoda förtelmes diktatúra, már az állami földterületeket is ellenőrizni akarja.. a rezsim, vagy orbánisztán.. Az a jó, hogy nálunk rengeteg ráérő ügyvéd van, akik képesek évekig bíróság elé vinni bárkit, még az államot is, amikor a lejárt szerződések után új bérleti szeződéseket merészel kötni az állami tulajdonra..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!