Földügy: az összes ellenzéki párt támogatja a rendkívüli ülést

2014. április 17. 09:56

Az Együtt-PM képviselői és a Jobbik után az MSZP is támogatja az LMP és Ángyán József azon kezdeményezését, hogy rendkívüli ülést hívjanak össze a földügyek miatt. Rendkívüli ülés összehívásához a képviselők ötödének aláírása szükséges, így most úgy tűnik, hogy az MSZP támogatásával ez összejöhet.

2014. április 17. 09:56

Az MSZP is támogatja az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását földügyben. „Az állami földbérletek körüli folyamatos botrányok, illetve a földforgalmi törvény és a hozzájuk tartózó egyéb jogszabályok alkalmatlansága és végrehajthatatlansága miatt” az MSZP támogatja az Országgyűlés rendkívüli ülésének mielőbbi összehívását – közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel. Hozzátették: elvárják, hogy a törvényhozás hajtsa végre a szükséges módosításokat a földtörvényen, mert az nem felel meg sem a szakma, sem a földtulajdonosok elvárásainak.

Az LMP kedden jelentette be, hogy – a független Ángyán Józseffel közösen – kétnapos rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a magyar termőföld védelmének érdekében. Az Együtt-PM független képviselői még aznap támogatásukról biztosították a javaslatot, szerdán pedig a Jobbik jelezte ugyanezt. 

Rendkívüli ülés összehívásához a képviselők egyötödének aláírása szükséges.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. április 17. 19:24
Tetszik amikor azok oligarcháznak a leghangosabban, akik 60 ezer hektár állami földet juttattak 600 bérlőnek és most 30000 hektáron 6000 bérlő osztozik. No, menjenek a picsába Ángyánostul mindenestül!
Kárpáti Zoltán
2014. április 17. 16:35
Nebaz, az MSZP aláírt a Jobbikkal együtt?
kjkj945
2014. április 17. 13:27
Még utoljára ülni akarnak. Ültessék már le őket, mondjuk a csillagba!!
Berecskereki
2014. április 17. 12:07
"Az Együtt-PM képviselői" libaparlament ülést akarnak? Miért nem mennek a libalegelőre? Magukkal vihetnék Mesterházy kecskéjét is legelni és játszhatnának vele. Közben tanulnának kecskét fejni és nem a választókat. Bajnai meg gordonkáznak. Közben énekelhetnék; Mesterházy kecskéje lehuppant a seggére, kettőt léptünk utána, öten estünk pofára. Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk; ha elszabtuk, hát elszabtuk, a kecskénket is szabhatjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!