Elkordonozták az Együtt-PM eredményvárójának helyszínét

2014. április 05. 18:36

Az Együtt-PM politikai szándékot sejt a Madách tér elkordonozása mögött, a VII. kerületi önkormányzat viszont állítja: nem tudta, hogy a baloldali összefogás két pártja ott tartja majd eredményváróját vasárnap.

2014. április 05. 18:36

A VII. kerületi önkormányzat váratlanul építési területté nyilvánította, kordonokkal és konténerekkel rekesztette el a Madách tér azon felének túlnyomó részét, ahova az Együtt-PM már hetekkel korábban bejelentette, majd nyilvánosan is meghirdette eredményváró eseményét a választás napjára, vasárnapra – közölte az Együtt-PM szombaton az MTI-vel. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a közterület ideiglenes lezárását  a Madách tér és környékének felújításával összefüggő munkavégzés indokolta.

A szövetség álláspontja szerint a lépést „nyilvánvalóan politikai hátsó szándékból követte el a fideszes kerületi vezetés”, hiszen – mint írták – korábban ezen a területen nem terveztek „útfelújítást” ebben az időszakban. Az Együtt-PM „a választási trükközések újabb epizódjának tekinti a lépést” és követeli a kordonok elbontatását. Közölték: ha szombaton 16 óráig ez nem történik meg, hivatali visszaélés miatt feljelentik az önkormányzatot. 

A szövetség azt írta, március 17-én, a jogszabályoknak megfelelően bejelentette a rendőrségen, hogy eredményváró rendezvényét április 6-án – egy kávézót használva bázisként – a Madách tér egy meghatározott részén kívánja megrendezni. A politikai rendezvény tudomásulvételét megelőzően a rendőrség megvizsgálta, hogy a kiválasztott területek nem szerepelnek a közeljövőben az útfelújítás, burkolatcsere által érintett munkatervben, és csak ezután vette tudomásul a rendezvényre vonatkozó bejelentést.

Az Együtt-PM közleménye szerint szombatra virradó éjszaka az önkormányzat megbízásából dolgozó építési vállalkozó váratlanul elkordonozta az érintett terület jelentős részét, és két konténert is elhelyezett ott, ezzel lehetetlenné téve az eredeti terveknek megfelelő rendezvény lebonyolítását. A szövetség úgy véli, hogy „a fideszes vezetésű önkormányzat az építési céget felhasználva igyekszik korlátozni az ellenzék gyülekezési és szólásszabadságát”.

Az önkormányzat szerint egyeztethettek volna a helyszínről

A VII. kerületi önkormányzat az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a Madách Imre útra vonatkozóan semmilyen építési engedélyt nem adott ki, ilyen megkeresés nem volt. „A közterületek ideiglenes lezárására kizárólag a környéken folyó munkavégzéssel összefüggésben került sor”.

Az írásos válaszban kifejtették, hogy a Madách tér és a kapcsolódó közterületek felújítása 2013 szeptemberében kezdődött a Rumbach Sebestyén utca felújításával. Ezzel párhuzamosan a Fővárosi Vízművek Zrt. a Madách Imre út, az Asbóth utca és a Madách tér ivóvíz vezetékeinek rekonstrukcióját végezte. 2014. március 25 -én pedig megkezdődött a Madách tér felújítása. A munkavégzés jelenlegi fázisában a tér meglévő burkolatának teljes elbontása miatt a munkagépek, szállítójárművek elhelyezése érdekében kérte a kivitelező a Madách Imre út részleges közterület használati engedélyének kiadását.  

Az önkormányzat közölte azt is: nem volt tudomása arról, hogy az egyik párt a VII. kerületi Madách Imre úton tartaná eredményváró rendezvényét, hiszen a BRFK felé van ilyen esetben bejelentési kötelezettsége a rendezvényt tartó szervezetnek. Hozzátették, hogy amennyiben megkereste volna a párt az önkormányzatot, lehetőség lett volna egyezetetni az ügyben.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2014. április 06. 09:36
Elbajnaigordonozták az Együtt-PM eredményvárójának helyszínét.
Eltünt
2014. április 06. 07:59
Mindenki menjen szavazni ,1945 óta élősködő mszmp majd mszp dollárkommunistáknak ne adjunk esélyt ,ismét csődbe kormányozzák az országot ha hatalmat magukhoz ragadják .Deficit eljárás nyugdijak bérek gyes-gyed 20% csökkentése,rezsi csökkentést elveszik(nekünk egész évben több mint 60 ezer fort megtakaritás ami nálunk maradt)földeket külföldi kézre adják.MENJETEK SZAVAZNI EZZEL A GYEREKETEK JÖVÖJÉT MEGALAPOZZÁTOK.
nyugalmazott tanár
2014. április 06. 07:57
"Elkordonozták az Együtt-PM eredményvárójának helyszínét" Ez bem önkényes területfoglalás? Már most kezdik? El kell takarítani a maffiabaloldalt.
cutcopy
2014. április 06. 05:20
Hehe, saját fegyverüket dugták a szájukba a kis gyurcsányistáknak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!