Ítéletet hirdetnek elsőfokon a Prisztás-ügyben

2014. február 10. 07:42

Az ügyészség szerint Prisztás József több mint másfél évtizeddel ezelőtti megölésére P. Tamás adott utasítást, F. Ferenc csalta a tetthelyre, ahol P. Tamás testőre fejbe lőtte. A vádlottak az eljárás során tagadták bűnösségüket.

2014. február 10. 07:42

Elsőfokú ítélet várható ma a Prisztás József megölésével vádolt P. Tamás és két társa ügyében a Fővárosi Törvényszéken. A több mint másfél évtizeddel ezelőtti gyilkosságra az ügyészség szerint P. Tamás adott utasítást, ismerőse, F. Ferenc csalta a helyszínre az áldozatot, P. Tamás testőre, H. István pedig fejbe lőtte. Az ügy hátterében kölcsönügyletekkel kapcsolatos elszámolási vita állhatott.

Az ügyész néhány napja vádbeszédében fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, a vádbeli minősített emberölés 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A vádlottak az eljárás során tagadták bűnösségüket, az ügyvédek pedig néhány napja védőbeszédeikben bizonyítottság hiányára hivatkozva felmentést kértek. Ma a vádlottak utolsó szó jogán előadott védekezését követően kerülhet sor az elsőfokú ítélet kihirdetésére.

P. Tamás ellen eljárás folyik még Seres József és testőre 1999-es meggyilkolása és a négy halálos áldozatot követelő, 1998-as Aranykéz utcai robbantás ügyében is.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ortyín
2014. február 10. 08:37
6:15 csak a nyuggereknek hajnal.......
David Karúszó
2014. február 10. 08:28
Hajnali 6:15-kor rendőrségi helikopter a Markó utca felett, tucatnyi Transporter, amivel a kommandósok jöttek, kész cirkusz a Nyugati környékén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!