Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Elsőfokon nem nyilvánosak a dohánykoncessziók

2014. január 14. 18:34

Eddig két elsőfokú ítélet született dohánykoncessziós közérdekű adatközléses ügyekben, az egyikben a bíróság teljesen, a másikban részben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium javára ítélt, a második ügyben a tárca fellebbez – közölte a Dr. Dudás Gábor Ügyvédi Iroda az MTI-vel kedden.

2014. január 14. 18:34

A dohánykoncessziós pályázati eljárásokkal kapcsolatos közérdekű adatok kiadása iránt folyamatban levő perekben a minisztériumot képviselő iroda tájékoztatása szerint a peres eljárások közül eddig nem jogerősen két per zárult le, az egyikben a felperes elfogadta a minisztérium ellenkérelmében foglaltakat, ezért a Fővárosi Törvényszék a pert a tárca elmarasztalása nélkül teljes egészében megszüntette.

Egy másik peres eljárás az NFM részleges pernyertességével végződött. Ez utóbbi perben, a 2013. november 13. napján meghozott ítélettel szemben a kapott tájékoztatás szerint a minisztérium fellebbezni kíván, a rendes jogorvoslatra nyitva álló határidő még nem telt le.

A közlemény szerint az Index.hu, az Origo.hu, a TASZ és az egyéb szervezetek által érintett keresetlevelet a minisztériumtól kapott tájékoztatás szerint az ügyben eljáró Fővárosi Törvényszék idézés kibocsátása nélkül elutasította, így jelenleg ezen perben a jogi képviselet ellátására az ügyvédi irodának megbízása nincs, az ügy részleteit így nem ismerik.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2014. január 15. 08:57
Sokat kérdezősködtök,majd ez is titkosítva lesz nyolcvan évre,mint az olajmutyi.
DezInf
2014. január 14. 20:07
Hazudtok,loptok,csalttok.hazát árultok! Fideszesek vagytok! Koszos rablók gyülekezete!
puszika
2014. január 14. 20:05
Itt van másfél orrbavágás! Tetszik,nem tetszik,papír van róla.
gross
2014. január 14. 19:57
Valahogy véletlenül mindig pont 8 millió alatti szerződéseket kötnek... Ki érti ezt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!