Kiemelt beruházásokon foglalkoztatnak majd romákat

2013. szeptember 24. 13:45

A tartósan munkanélküli, hátrányos helyzetű romák foglalkoztatásának elősegítéséről kötött együttműködési megállapodást Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke és Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

2013. szeptember 24. 13:45

Fürjes Balázs közölte, a megállapodás alapján az irányítása alatt folyó budapesti beruházásoknál úgy tervezik a kivitelezést, hogy az lehetőséget kínáljon tartósan munkanélküli romák foglalkoztatására. A közbeszerzési pályázatoknál értékelési szempont lesz a tartósan munkanélküliek foglalkoztatása, a szervezésbe pedig bekapcsolódnak a munkaügyi központok és az ORÖ is.

Farkas Flórián elmondta, a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén kezdeményezni fogja, hogy vizsgálják meg, miként lehetne elősegíteni a romák foglalkoztatását további állami nagyberuházásokon is.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. szeptember 24. 18:57
Hogy ezeken a beruházásokon a nemzet rejtett erőforrásai mennyi mindent ki fognak emelni! De így legalább fellendülhet a biztonsági őr ipar is.
Ernesto Valverde
2013. szeptember 24. 17:45
Micsoda tomboló rasszizmus! Bőrszín alapján diszkriminálnak munkavállalókat! Hol van az ombuds manó, mikor szükség lenne rá? Viccet félretéve, ilyenkor ez bemondásos alapon működik? Ha kellene ez a meló, és azt hazudom cigány vagyok, akkor mi van? Elfogadják? Elzavarnak? Vért vesznek? Nagyon érdekelne, hogy működik ez a gyakorlatban :)
freehckr
2013. szeptember 24. 17:13
„közbeszerzési pályázatoknál értékelési szempont lesz a tartósan munkanélküliek foglalkoztatása” Ez oké, de pontosan hol van feltüntetve, kezelve a tartósan munkanélküliek etnikai hovatartozásukra vonatkozó adatai? Melyik hivatalos, vagy nem hivatalos szerv kezeli ezeket az adatokat? Ezeket az adatokat megkapják-e a munkaadók is, vagy ők hogyan döntik majd el, hogy ki cigány, és ki nem az? Ez nem kicsit ellentétes az alaptörvénnyel, és olyan szintű rasszizmus, amiért a posztkomcsi exmunkásőr zsidóknak és liberális talpnyalóiknak már órák óta ajvékolniuk kellene... Igazság szerint ezeket az antimagyar rasszista cigány-zsidó pártokat kellene már végre kib*szni a magyarok országgyűléséből...
thymian
2013. szeptember 24. 16:44
Aki fehér, annak már esélye sem lehet? Mintha csak a cigányokat sújtaná a munkanélküliség. Ez szín tiszta rasszizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!