Az MVM-nek is nonprofit módon kell majd szolgáltatnia

2013. szeptember 27. 08:58

Hétfőn kerül állami kézbe az E.ON gázüzletága – mondta el Németh Lászlóné a közrádióban. A nemzeti fejlesztési miniszter arról is beszélt, hogy az MVM-nek is nonprofit módon kell majd szolgáltatnia, illetve hogy a kormány szerint nincs szükség újabb változásokra az energiapolitikában, az irányt megadják a szolgáltatókkal a megvásárlásukról folyó tárgyalások.

2013. szeptember 27. 08:58

Szeptember 30-ával kerül vissza az E.ON gázüzletága a magyar államhoz – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádiónak adott interjúban. Németh Lászlóné arról is beszélt, hogy az MVM-nek is nonprofit módon kell majd szolgáltatnia a lakosságnak. A miniszter a G7 című gazdasági műsornak adott interjút, amelyből pénteken közölt részletet a 180 perc.

Németh Lászlóné elmondta: szeptember 30-ával kerül vissza az E.ON gázüzletága – a kereskedő és a tároló cég is – a magyar államhoz. Ezután már lehetősége lesz az államnak az ártárgyalásra, a tényleges kereskedelmi folyamatok befolyásolására a földgázimportnál. Hozzátette: az áramszolgáltatásnál az állami tulajdonú MVM szerepe erősödni fog, és a cégnek is alkalmazkodnia kell majd ahhoz a szemlélethez, hogy a lakossági szolgáltatások nonprofitok legyenek.

Az energiaárakkal kapcsolatban kijelentette: a kormány szeretné biztosítani a lakosság számára, hogy az eddig megtett és az eddig bejelentett rezsicsökkentő lépések egy kiszámítható és hosszú folyamatban változatlanul megmaradjanak. A közművekre készülő szabályozás adja meg a törvényi keretet a lakosság biztonságához – mondta. 

Németh Lászlóné közölte: újabb változásokra nem lesz szükség a kormány energiapolitikájában, a szolgáltatókkal a megvásárlásukról megkezdett tárgyalások meghatározzák az irányt. Jelenleg hat-hét közműcég tulajdonosával tárgyalnak a visszavásárlásról, az év végéig már több részletet lehet majd erről megtudni – tette hozzá a nemzeti fejlesztési miniszter.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rezsirizsa
2013. szeptember 27. 17:23
Mondom én vazze, mire válsztások lesznek, csinos kis borítékokat kapunk a nonprofit szolgáltatóktól számlák helyett akik az állam pénzéből, simán jutalmaznak minket, a saját adónkból. Forza fidesz, éljen a nonprofit Magyarország, és sületlenség!
Felebarát
2013. szeptember 27. 17:01
http://www.alternativenergia.hu/kotelezettsegszegesi-eljaras-energiahatekonysagi-ugyben-lep-az-europai-bizottsag/63517 "Az Európai Bizottság hat másik tagállammal együtt Magyarországra is úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött csütörtökön, vagyis második szakaszába léptette a kötelezettségszegési eljárást az energiahatékonysági irányelv nem megfelelő átültetése miatt. "
Felebarát
2013. szeptember 27. 13:48
pozitív, hoyg elég kulturált vita folyik :D egy kérdés, és még mindig ne találtam rá választ, hoyg van az, hoyg a németeknél megyénként van 12-18 szolgáltató, nálunk jó ha kettő...energia és hoyg a telefontársoságok nálunk olyan szinten karteleznek, amennyire nekünk csak fáj, környéken minden más országban a fele... mitől lehet ez, rossz a piaci szabályozásunk, nem vonzuk a többi céget, állami beleszólás van az árképzésbe, netán a minimum árba?
Karcolt
2013. szeptember 27. 11:28
Szóval akkor felkészelhetünk az egész estét átölelő áramkimaradásokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!