Nem nyitott ki minden trafik

2013. július 04. 16:03

Mindenki igyekezett teljesíteni a nemzeti dohánybolt megnyitására vonatkozó vállalását, de voltak, akik még nem tudtak megnyitni – mondta Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

2013. július 04. 16:03

Légrádi Petra emlékeztetett arra, hogy legfeljebb 15 nap türelmi idő áll rendelkezésükre azoknak a koncesszió-gyakorlóknak, akik még nem nyitották meg a boltot. A türelmi idő lejárta után a kiírónak lehetősége van azonnali hatállyal a koncessziós jogot megvonni. Közölte, hogy a nemzeti dohányboltok ellenőrzését a két illetékes hatóság, a fogyasztóvédelem és a NAV megkezdte. A megjelent kormányrendeletnek megfelelően a dohánykészletekről szóló jelentést először szeptember 1-jén kell a boltoknak megtenniük.

A boltok nyitásakor adódott gondokkal kapcsolatban a kommunikációs vezető elmondta, hogy nem mindenki tette ki a kötelező két táblát, több helyen a cégér hiányzott, amit pótolni kell. Nem kapták meg mindenhol a teljes megrendelt dohányáru-készletet, a gyártók és forgalmazók nem mindenütt látták el teljes egészében a nemzeti dohányboltokat.

Légrádi Petra elmondta: a régi trafikosok közül mintegy 300-an jelentkeztek további árusításra, közülük 60-at már írásban értesítettek arról, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. felajánlja a további árusítás lehetőségét. A kommunikációs vezető hangsúlyozta, ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne további teendőjük az értesített régi trafikosnak. A kiküldött értesítést, okiratot aláírva vissza kell juttatniuk, amelyet a nemzeti fejlesztési miniszter is szignál hitelesítésül, és a mindkét fél által aláírt okirat birtokában folytathatja a régi trafikos a további működését.

A második körben 1417 településre meghirdetett koncessziós pályázatra idáig 2789 pályázati anyag érkezett, de ez a szám még változhat, mert a július 1. éjfélig feladott pályázatok folyamatosan érkeznek. A feldolgozásra és elbírálásra 30 nap áll rendelkezésre, amely további 30 nappal meghosszabbítható, addig az ideiglenesen kijelölt árusok értékesíthetnek ezeken a településeket – tette hozzá Légrádi Petra.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. július 04. 17:05
"A feldolgozásra és elbírálásra 30 nap áll rendelkezésre, amely további 30 nappal meghosszabbítható," 2789 pályázatra 30+30 nap adható. az első pályázatnál a beérkezés után 20 nappal megvoltak a győztesek. pedig csak 40 ezer pályázat érkezett be...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!