Kirúgták az Állami Autópályakezelő vezetőit

2013. július 22. 15:05

Menesztették az Állami Autópályakezelő Zrt. vezérigazgatóját és az üzemeltetési igazgatót. Az Index értesülése szerint a két vezetőt a botrányos útdíjrendszer miatt rúgták ki.

2013. július 22. 15:05

Menesztették az Állami Autópályakezelő Zrt. (ÁAK) vezérigazgatóját, Bakó Attilát, és Horváth István üzemeltetési igazgató is – értesült az Index. A hírt megerősítette az ÁAK is: mint közölték, a két vezető péntek óta nem dolgozik a cégnél. Az Index úgy tudja, hogy Bakót és Horváthot az e-útdíj-rendszer körüli botrányok miatt rúgták ki.

Az útdíjrendszer kivitelezésére kiírt pályázat első nyerte visszalépett, másodszorra pedig nem maradt idő a komolyabb tesztelésre, hiszen a költségvetésbe betervezett bevételek miatt nem lehetett halogatni a rendszer bevezetését. A teherfuvarozók számtalan problémával találkoztak, egyesek szerint rosszul számláz a rendszer, illetve a térkép hibás, ami miatt az az útvonaltervezés és a díjkalkulátor is pontatlan. Az ügyfélszolgálatok nem képesek kezelni a panaszokat. A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) kérte a rendszer átmeneti leállítását, de hiába.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint ugyanis a rendszer bevezetésének első hetében mindössze az úthasználók egy százaléka reklamált, és egyre kevesebb a probléma.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemzeti nick
2013. július 23. 06:29
Ma reggel azt hazudták, a márciusi hősiesen kivédett hókáosz miatt kellett távozniuk. Hősies és szekszerű küzdelemért kirúgni? Orbánisztán.
Gregorius
2013. július 22. 22:26
Januárban visszalépett a pályázat nyertese, mert kulcsfontosságú alvállalkozója lemondta. Ahelyett, hogy erre való tekintettel vagy fél évvel csusztatték volna az egészet, kínjukban elkezdtek kifejleszteni egy "öszvér" rendszert, ami megfelelő tesztelés nélkül nyilván jónéhányszor fejreállt.
hümmögő
2013. július 22. 17:14
E-útdíj! Kit menesztettek? Aki lehet, hogy nem is akarta? Miért nem működik? Segítek, mert a FIDESZ mutyis nyertes nem volt képes megvalósítani a szerződésében foglaltakat! Nem a mutyist rúgták ki, hanem az ellenőrzőt! Vicc! Hungarikum! Hm!
kukagyerek
2013. július 22. 16:55
"Kirúgták az Állami Autópályakezelő vezetőit" Kirúgták őket, vagy súlyos végkielégítésekkel távoztak, egy jobban fizető pozícióba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!