Ideiglenesen országszerte tilos tüzet gyújtani

2013. július 22. 17:02

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter hétfőtől, átmeneti időre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.

2013. július 22. 17:02

Az erdőkben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki. Ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el – tájékoztatott közleményében a tárca.

Hétfőtől tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közutak és vasutak menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el, oltsák el minden esetben.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható – áll a közleményben. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2013. július 23. 08:45
Akkor most tönkremennek az álnemzeti dohányboltok?
David Karúszó
2013. július 23. 07:31
Még jó, hogy vasárnap este sütöttünk szalonnát! Pont befért. A szalonna is...
ciseaux
2013. július 22. 22:06
Csodálatos dolog ez a mi Magyarországunk! Kb. 1,5 hónappal azután, hogy árvizben úszott a fél ország, hogy tavasszal nem hóvirág, hanem a hófúvás gátolta a normális életet, most éppen attól mentsen meg minket a "Jó Isten", hogy ne égjen ránk a fél ország! Ez, mind, egyszerre és egymás után, pedig, a "vizek országa"-ban... ps: tudom, hülyeség még az ötlet is, de! Mi lenne, akár csak egyszer is, ha a télen leesett "csapadék"-ból, és a belvízből, meg az árvízből, talán megtartana valaki csak annyit, hogy az árvíz után ne a maradék termés leégésétől kéne félni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!