NFM: A távfűtés kompenzációja évi 42 milliárdba kerül

2013. május 02. 19:08

A gázzal való távfűtés jelenleg versenyhátrányban van az egyedi gázfűtéssel szemben, ezért kompenzálja az állam a hátrányt. Mintegy 640 ezer lakásról van szó, a kompenzáció évi 42 milliárd forintba kerül – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnökségi ülésén, csütörtökön Budapesten.

2013. május 02. 19:08

Kovács Pál elmondta, hosszú távon a távfűtésnél ki kell váltani a földgázt. Ez történhet biomasszával, geotermikus energiával, illetve napenergiával. Fekete Csaba, a szervezet elnöke azt emelte ki, hogy a távfűtő rendszerek bármilyen energiahordozóval előállított hőt be tudnak fogadni, és továbbítani a fogyasztóknak.

Az elnökségi ülésen bemutatták Garbai László műegyetemi professzor Távhőellátás–Távhőszállítás című könyvét, amelyet az államtitkár és a szakmai szövetség elnöke mellett méltatott Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora is.
 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapsihapsi
2013. május 03. 01:50
qrvára hatékony a távfűtés!!! így is qrvára drága és még qrvasok dotáció is kell hozzá. Asszem qrvasok pénz elfolyik valahol...
tabakur
2013. május 02. 22:22
" Hosszú távon a távfűtésnél ki kell váltani a földgázt" Jó hosszú nyúlik majd az az idő.Biomassza/ faörlemény ,szalma, mezőgazdasági hulladék/ ezeket oda kell szállítani és hány tonnányit kell ebből elfüstőlni? Geotermikus energia jó dolog de ha nem sajtolják vissza baromi módon szenyezi a vizeket.A napelem meg kapacitásban röhej.
vizipipa
2013. május 02. 21:58
Az áfa általában 27%. Speciel a távhőé csak 5%. És még 42 milliárd támogatást is kap. Vitán felül sikerágazatról van szó.
Basiliscus
2013. május 02. 21:04
Most a tandíj mellett voksolók és "ne az én adómból..." kommentelők folytathatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!