A jövőben nyilvánossá kell tenni a nyertes földpályázatokat

2013. május 24. 18:57

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a Nemzeti Földalapnak kell nyilvánosságra hoznia a nyertes pályázatokat, a pályázat elbírálásától számított öt napon belül.

2013. május 24. 18:57

A Nemzeti Földalapba (NFA) tartozó földek hasznosítására kiírt pályázatok nyertesei által beadott pályázatokat nyilvánosságra kell hozni a jövőben – egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg. Ez a kötelezettség az NFA-t terheli, a rendelet a pályázat elbírálásától számítva öt munkanapot ad a szervezetnek, hogy a nyertes dokumentációt – a saját honlapján – közzétegye. A nyertes személyi adatai mellett az ellenszolgáltatásnak is szerepelnie kell a honlapon, ellenben a törvény által védett információkat felismerhetetlenné kell tenni a pályázati anyagokban.

Eddig a pályázatokból bontáskor a jelen lévő közjegyző is kapott – megőrzésre – egy példányt. Ezeket most vissza kell küldeni az NFA-nak, amely megsemmisíti a fölös példányokat.

Az NFA a jövőben nem őrzi a vesztes pályázók anyagait, hanem visszaküldi. Mindössze a nyertes pályázatokat kell megőriznie 5 évig. Az új szabályokat szombattól kell alkalmazni.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
közgép portása
2013. május 25. 08:01
Ballibsik nyugalom. A kétharmad az kétharmad. Semmi közötök a mi nemzeti , népi és keresztény pályázatainkhoz. Ha nem tetszik, hogy mindent viszünk, dögöljetek éhen.
közgép portása
2013. május 25. 08:01
Ballibsik nyugalom. A kétharmad az kétharmad. Semmi közötök a mi nemzeti , népi és keresztény pályázatainkhoz. Ha nem tetszik, hogy mindent viszünk, dögöljetek éhen.
bigyomail
2013. május 25. 07:40
A jövőben mi? :D Minden haver kapott már? Innentől másnak is jár, de neki a pályázata nyilvános lesz? :D Ennyire nevetséges egy kormányt! A többi is mutyizott, csak azok vették a fáradtságot, hogy úgy nézzen ki, mintha nem is. Ezek még arra sem veszik a fáradtságot. Most vagy túlzottan hülyének nézik a választóikat és meg fognak bukni, vagy tényleg csak a debilekre számítanak és ők elegen vannak ahhoz, hogy hatalmon maradhassanak.
sóhivatalnok
2013. május 24. 21:57
Ja. A vesztes pályázatokat meg megsemmisítik. Így azt sem lehet megtudni, hogy ki pályázott, meg azt sem, hog ymiért nem nyert. 200 000 hektárt fognak így meghirdetni (eddig "csak" 35 000 ment el a régi feltételekkel!!) Rohadjanak meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!