MSZP: Problémás az OMSZ vezetőváltása

2013. április 10. 10:53

Bírálja az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) élén történt vezetőváltás körülményeit az MSZP.

2013. április 10. 10:53

Kökény Mihály, az ellenzéki párt egészségügyi tagozatának elnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hiányolta, hogy Szócska Miklós államtitkár – aki „indoklás nélkül, azonnali hatállyal” menesztette a mentőszolgálat általa 2010-ben kinevezett főigazgatóját – nem beszélt arról, miért kell ilyen „villámgyorsan” távoznia Mártai Istvánnak.

Miért nem lehet arról beszélni, hogy a távozó főigazgató vezetése alatt a szolgálat mérhetetlenül eladósodott, katasztrofális a mentőautók műszaki állapota, és a pénzhiány rányomja a bélyegét a működés minden szeletére? vetette fel Kökény Mihály. Hozzátette: Szócska Miklós olyan embert bízott meg az OMSZ vezetésével, akinek a „politikai lojalitásához már nem társul szakmai hitelesség”.

Szabad-e olyan emberre bízni akárcsak átmenetileg is az Országos Mentőszolgálatot, aki ellen büntetőeljárás van folyamatban, aki egyébként látványosan megbukott szakmai és etikai értelemben egyaránt? kérdezte. Az egészségügyi államtitkár hétfőn jelentette be, hogy Burány Béla megbízott főigazgató került a mentőszolgálat élére.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. április 10. 12:19
Utoljára akkor volt problémás, amikor ti neveztétek ki a főigazgatót. A történelem csupán ismétli önmagát, csak most másként hívják a pártot, ami ugyan azt a káderpolitikát folytatja.
Antigoné
2013. április 10. 12:17
A mentőautók műszaki állapota 2 és fél év alatt katasztrofálissá vált! Az addig kitűnően funkcionáló mentők is bemondták az unalmast, ugye? ( Még az újak is, amiket 2010 óta vásároltak) Hát ezért nem hiszek egy szavuknak sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!