Orbán: Ha kell, erőből folytatjuk a rezsicsökkentést

2013. március 22. 08:33

A kormány szeretne együttműködni a közműszolgáltatókkal, de ennek alapja a további rezsicsökkentés. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban cáfolta azt a sajtóértesüléset, miszerint alkotmánymódosítással oldanák meg az önkényuralmi jelképek ügyét.

2013. március 22. 08:33

A kormányoldal nem tudja megoldani, hogy április 30-áig minden szempontnak eleget tevő megoldást találjon az önkényuralmi jelképek tiltására – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, utalva arra, hogy az Alkotmánybíróság április végével helyezte hatályon kívül az önkényuralmi jelképek használatát tiltó büntető törvénykönyvi rendelkezést.

A kormányfő szerint emberiesség kérdése, hogy egy ilyen történelmű országban, mint Magyarország, az áldozatokra való tekintettel nem megengedhető bizonyos szimbólumok szabad viselete. Ebben a kérdésben azonban a magyar felfogás összeütközésbe került a nemzetközi gyakorlattal, és ezt a problémát kell megoldani, alaposan meg kell vitatni, tehát „semmilyen további alkotmánymódosításra vagy gyors megoldásra sem szükség, sem lehetőség nincs” – mondta Orbán Viktor, jelezve, hogy európai megoldást kell találni.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy ha nem alakul ki együttműködés a kormány és a közműszolgáltatók között, a kabinet erőből folytatja a rezsicsökkentést. Azt mondta, a kormány szeretne együttműködni a szolgáltatókkal, ennek alapja azonban a további rezsicsökkentés, amelyet a miniszterelnök egész Magyarország sikerének nevezett. A rezsicsökkentés ügyében zajló aláírásgyűjtésről szólva Orbán Viktor kijelentette: számára az a népszavazás erejével ér fel, mert „olyan erős barátai vannak a nagy nemzetközi szolgáltatóknak”, amelyekkel szemben a magyar kabinet egymagában aligha tud a lábán megállni.

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. március 22. 14:37
erőből..ügyes...bizonyos cégek, meg tárgyalással csinálják...az egyik jó pár éve működik sikeresen, a másik egy 3 éves kormány...
Obulus
2013. március 22. 14:21
Be fogsz szarni a nagy erőlködéstől, Viktor! Ajánlhatok egy jó pszichiátert. Privátba küldöm a címét. (Köztünk marad, bizalmasan kezelem, nyugi.)
Viktus
2013. március 22. 13:57
Így megy ez erőből: "Nagyon kedvel(t)em a Pilóta kekszet, főleg utazáshoz szoktam venni. Legutóbb feltűnt, hogy mintha könnyebb lenne a korábbinál. Mint kiderült, 10%-al csökkentették a csomag tartalmát, ami 11%-os áremelést jelent." http://homar.blog.hu/2013/03/22/10_-kal_konnyebb_lett_a_pilota_keksz
mickamakka
2013. március 22. 13:47
eccerű népnek, az kell, amit ov ad. Lakónépesség: 9 millió 982 ezer fő Aktív korúak száma: 6 millió 213 ezer fő Érettségizettek száma: 2 millió 606 ezer fő nincs min csodálkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!