Öt ország a Négy Mancs ellen

2013. január 11. 09:42

A Négy Mancs állatvédő szervezet kampányai ellen lépnének fel magyar, francia, bolgár, spanyol és belga baromfitenyésztők – írja a Magyar Hírlap.

2013. január 11. 09:42

Franciaország, Bulgária, Spanyolország és Belgium is csatlakozik Magyarországhoz 2013-ban a Négy Mancs állatvédő szervezet kampányai ellen a Magyar Hírlap információi szerint. Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke a lapnak nyilatkozva elmondta, hazánkban a „terrorista módszereket” alkalmazó, militarista Négy Mancs már elveszítette a hitelét, de folyamatosan Magyarország és a kiváló minőségű magyar termékek hitelrontásán dolgozik, nemcsak itthon, hanem már nemzetközi szinten is.

Az Európai Hízott Máj Szövetség (Euro Foie Gras) már vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan lehet együttesen fellépni a Négy Mancs ellen. Remélem, még az idén megtörténnek az első határozott lépések az érintett országok részéről” – mondta Csorbai Attila a Magyar Hírlapnak.

A napilap információi szerint emellett megoldatlan az ágazatban a feketegazdaság rendkívüli károkozása, hiszen évente negyven-ötven millió csirkét vágnak feketén Magyarországon. Ennek eredményeképpen márciusban tíz százalékkal emelkedhet a baromfitermékek ára.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. január 11. 13:50
Ha már itt tartunk, akkor be kellene tiltani az összes ilyen állat és környezetvédő szervezetet emberellenes tevékenységük okán. Akinek fontosabb a tyúk kényelme a tyúkketrecben, mint az, hogy az emberek mennyi csirkéhez, tojáshoz jutnak elérhető áron, az nem szabad hagyni szervezkedni.
Csigorin
2013. január 11. 12:42
navegre, joreggelt! ezt mar nagyon regen meg kellett volna tenni!
Secnir
2013. január 11. 12:36
na végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!