Iszapömlés: elnapolták a tárgyalást

2012. december 11. 10:25

Jövő év január 15-re elnapolták a vörösiszap-katasztrófa miatt indított büntetőper tárgyalását kedden a Veszprémi Törvényszéken.

2012. december 11. 10:25

Az egyik vádlott védőjének váratlan kórházba kerülése miatt jövő év január 15-re elnapolták a vörösiszap-katasztrófa miatt indított büntetőper tárgyalását kedden a Veszprémi Törvényszéken. Szabó Györgyi tanácsvezető bíró bejelentette: a tárgyalás megkezdése előtt 20 perccel értesítették, hogy a negyedrendű vádlott Sz. Tibor diszpécser védője hétfőn éjszaka kórházba került. Helyettes védő kijelölésére a vis maior eset miatt nincsen lehetősége a törvényszéknek, a büntetőeljárásban a védő jelenléte a tárgyaláson kötelező – tette hozzá. A tárgyalás január közepén újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

A Veszprémi Törvényszéken szeptember 24-én kezdődött a katasztrófa kapcsán többek között közveszélyokozás miatt indított büntetőper a timföldgyár vezetői, alkalmazottai, összesen 15 ember ellen. A vádlottak mindannyian tagadták bűnösségüket. A Mal Zrt. Ajka melletti X. tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt – az ügyben indult büntetőper vádirata nyolc ember halálát köti össze közvetlenül a vörösiszapömléssel –, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház lakhatatlanná vált.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!