Ángyán: A helyi gazdák csak koncot kaptak a földekből

2012. szeptember 20. 14:52

A volt vidékfejlesztési államtitkár állami földek bérbeadásáról szóló jelentése szerint nagy többségben nem helyi lakosok kapták meg a legtöbb földterületet.

2012. szeptember 20. 14:52

Ángyán József fideszes politikus három megyét vizsgált meg. A nol.hu-hoz eljuttatott elemzés Borsod, Baranya és Fejér megye földbérleteivel foglalkozott. A dokumentum a 2012. június 15-ei állapotokat tükrözi. A volt államtitkár elemzéséből kiderül, hogy a három megyében a helyi pályázók egynegyede jutott csak hozzá a földekhez, Ángyán szerint csak elaprózott területeket, koncot kaptak a helyi gazdálkodók. Ez a statisztikák javítására szolgálhat, amelyek alapján elmondhatják: sokan kaptak területeket az ott élő gazdák közül – derül ki a politikus összefoglalójából.

Ángyán elemzése emellett arra is rámutat, hogy a „zsíros falatokat”, az egybefüggő földeket gyakran Fidesz-közeli pályázók kapták. Földhöz jutott például a Borsod megyei közgyűlési elnök hajdani kampányfőnöke, Orbán Viktor feleségének tulajdonostársa, illetve a felcsúti polgármester is.  Az Ángyán-jelentés 18 300 hektár területből 10 283 hektárt elemez részletesen, amelyek túlnyomó része gazdasági érdekek alapján talált gazdára. Mindössze 25 érdekeltség 48 pályázója veheti bérbe a területek 80 százalékát.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. szeptember 20. 16:03
Szegény gazdák. Megszivatta őket Torgyán most meg Viktor. Ezek a nemzetiek mindig átqrják őket. Persze most nem mernek feltraktorozni a fővárosba. Így aszondom meg is érdemlik! Gyáva népnek a földjét is ellopják...
kukagyerek
2012. szeptember 20. 15:47
józsi-bá! Addig amíg a fineszes haverjaiddal üldögélsz a húsos fazék közelében, akármilyen tényekkel állsz elő, hiteltelennek tűnsz. Te vagy a fideszes karsai!
Stigma
2012. szeptember 20. 15:31
"állami földek bérbeadásáról szóló jelentése szerint nagy többségben nem helyi lakosok kapták meg a legtöbb földterületet." Ráadásul 20 évre, amin ha a gazdák változtatni akarnak, kénytelenek bárkire szavazni, csak a fideszre nem. Ha valami, a vidék szavazatainak elvesztése megbuktathatja a fideszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!