Vörösiszap: még kísérletezik, ezért lassú a Mal

2012. május 21. 19:52

Nem áll rendelkezésre a hatóságok által engedélyezett és bevizsgált technológia az átszakadt X-es tározó lefedésére, még ki kell kísérletezni – reagált a Veszprémi Bányakapitányság felszólítására a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója

2012. május 21. 19:52

Nem áll rendelkezésre a hatóságok által engedélyezett és bevizsgált technológia az átszakadt X-es tározó lefedésére, még ki kell kísérletezni – mondta a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére.

Bakonyi Zoltán, a Mal vezérigazgatója közölte: a IX-es tározó előírások szerinti lefedésével 90 százalékban elkészültek, ezen korábban már szürkesalak-borítás volt. Az átszakadt X-es tározó lefedésén dolgoznak, de még ki kell kísérletezni azt a technológiát, amely működik – mondta. Tájékoztatása szerint a munkálatokat nehezíti, hogy a korábbi nedves technológia más lefedést követel meg; a tározótér minden pontján ismeretlen a lerakott anyag tartószilárdsága, és az elosztása is egyenetlen.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heather
2012. május 22. 08:28
"még ki kell kísérletezni"...aha...az emberkísérleteket nem tíltja a törvény??? Ezt a Bakonyit odaköltöztetném, hadd szívjon Ő is!
krisztoforo48
2012. május 22. 06:14
De létezik technológia a vörösiszap/mint melléktermék/ feldolgozására és a száraz technológiát,csak ezzel együtt szabadna alkalmazni.Ja,hogy többe kerül és kevesebb a haszon?
Hajdú Sógor
2012. május 21. 20:17
Tiltakozásként Dániel Péter vörösiszappal öntött le három falut.
thymian
2012. május 21. 20:11
Ez még mindig szabadlábon van? :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!