Elfogták a szoborgyalázókat

2012. május 26. 12:57

Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik a gyanú szerint több fővárosi emlékművet is megrongáltak. Egyiküket őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását, társa szabadlábon védekezhet.

2012. május 26. 12:57

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton közölte: péntek délelőtt több állampolgári bejelentés is érkezett a rendőrségre fővárosi emlékművek megrongálásáról. Az akkor még ismeretlen tettesek különböző uszító, mocskolódó feliratokat festettek a Duna-parti mártíremlékműre, a szintén XIII. kerületi, Pozsonyi úti zsidóemlékműre és az V. kerületi, Szabadság téri szovjet emlékműre. 

 
A rendelkezésre álló információk alapján a BRFK nyomozást indított közösség elleni izgatás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A helyszíni szemle adatai és a széles körű adatgyűjtés során beszerzett információk elemzése után két férfit péntek késő este lakásukon elfogtak, majd előállítottak. A házkutatások során festékszóró palackot is lefoglaltak - tájékoztatta az MTI-t a BRFK kommunikációs osztálya.
 
Gyanúsítotti kihallgatásuk után az előállított két férfi egyikét őrizetbe vették, társa szabadlábon védekezhet. Kihallgatásuk során mindketten tagadták a bűncselekmények elkövetését, vallomást nem tettek, a gyanúsítás ellen pedig panasszal éltek. A BRFK kezdeményezi az őrizetbe vett I. Béla előzetes letartóztatását.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ursula
2012. május 27. 13:43
http://szentkoronaradio.com/belfold/2012_05_26_uganda-bekoszontott-titkosszolgalati-modszerekkel-csaptak-le-a-danielpeteres-fujk
nemeth gyorgy
2012. május 27. 13:31
Ócska, buta módja az ellenállásnak a szobor vagy az emlékmű-gyalázás. Remélem, az elkövetők nem „olcsó” büntetést kapnak!
Arslan
2012. május 26. 20:45
Az alkotmány nem csak a vallási közösségeket de a lelkiismereti és meggyőződésbeli közösségeket is elismeri és a hozzájuk tartozás jogát is tiszteletben tartja. Vallás=párt=focicsapat=rejtvényfejtő klub stb. Dániel Péterrel szemben is megáll a közösség elleni izgatás, hiszen mint itt is látjuk számtalan ember tiszteli Horthy-t.
Karcsi75
2012. május 26. 19:56
http://www.pharmacon.net/israpharm/phz-hs2.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!