Jogszerűen járt el a Semmelweis Egyetem az akkreditációs bizottság szerint

2012. április 02. 12:40

Schmitt Pál vasárnapi álláspontja szerint az egyetem szenátusának ki kellett volna kérnie a MAB véleményét is ahhoz, hogy elvehessék kisdoktoriját. Az akkreditációs bizottság elnöke úgy véli, jogszerűen járt el a Semmelweis Egyetem szenátusa.

2012. április 02. 12:40

Jogszerűen járt el a Semmelweis Egyetem, amikor visszavonta Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori fokozatát - erősítette meg az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában hétfőn elhangzottakat az MTI-nek Balázs Ervin, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke. Az államfő előző nap az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a plágiumügyével összefüggésben egyebek között azt mondta, elfogadja kisdoktori címének visszavonását, de azt szerinte a jelenleg érvényes jogszabályok alapján csak bíróság vonhatta volna vissza. Schmitt Pál álláspontja szerint az egyetem szenátusának ki kellett volna kérnie a MAB véleményét is.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. április 02. 21:45
nöm baj, majd lesz egy zaftos pörlekedés és kihozza a jóbarát független felesége, hogy P. mestert átverték a sote sötét sarlatánjai meg a bolgár békaemberek
Gombóc XVI. Artúr
2012. április 02. 16:38
Egyébként az is megér egy misét, hogy Plagi bá a kisdoktorit 5 hét alatt összehozta, míg más több mint egy évet dolgozott ezen. Azért ez is mutatja a dolgozat "komolyságát"...
cutcopy
2012. április 02. 16:19
Majd a bíróság eldönti..
Senye Péter
2012. április 02. 16:14
Ez egy rögtönítélő bírósági tárgyalás volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!