Távozik az MKB Bank elnök-vezérigazgatója

2012. február 15. 14:57

Távozik az MKB Bank elnök-vezérigazgatói székéből Erdei Tamás, posztját Simák Pál korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át.

2012. február 15. 14:57

Távozik az MKB Bank elnök-vezérigazgatói székéből Erdei Tamás; a bank felügyelőbizottsága március 8-tól Simák Pál stratégiai és pénzügyi vezérigazgató-helyettest bízza meg a pénzintézet vezetésével – jelentette be szerdán az MKB. „Az elnök-vezérigazgató hosszas mérlegelés és a tulajdonossal történt közös megállapodás eredményeként úgy döntött: átadja a pénzintézet vezetését, tekintettel arra, hogy a gazdasági és pénzügyi válság következtében az MKB Banknak szükségszerű átalakuláson kell keresztülmennie” – írja közleményében a bank.

Stephan Winkelmeier, az MKB Bank felügyelőbizottságának (fb) elnöke, a BayernLB pénzügyi vezérigazgató-helyettese a közleményben megerősítette: a főtulajdonos határozott és elkötelezett szándéka, hogy az MKB Bank a magyar pénzügyi piac meghatározó szereplője maradjon, és ehhez a jövőben is megad minden szükséges támogatást.  Az fb elnöke a BayernLB nevében megköszönte Erdei Tamás munkáját, méltatva az elnök-vezérigazgató kiemelkedő üzleti sikereit és szakmai eredményeit.

Erdei Tamás 1983 óta dolgozik az MKB Banknál, 1994-től vezérigazgatóként, 1997 óta pedig elnök-vezérigazgatóként állt a pénzintézet élén.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. február 15. 15:16
Értjük. MKB = Magyar Kereskedelmi bank. "Stephan Winkelmeier, az MKB Bank felügyelőbizottságának (fb) elnöke..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!