MN: Gyanúsított lett Gyenesei

2012. január 04. 08:20

Magánokirat-hamisítással gyanúsítja a Fejér megyei rendőrség Gyurcsány Ferenc volt önkormányzati miniszterét. Gyenesei István Somogyért Egyesület elnökeként a gyanú szerint utólag dátumozta egy képviselő lemondó nyilatkozatát.

2012. január 04. 08:20

Magánokirat-hamisítás miatt hallgatta ki gyanúsítottként Gyenesei Istvánt, a Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterét múlt év végén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Németh-Kész Mónika szóvivő közölte, „a büntetőeljárás továbbra is folyamatban van, bővebb információt azonban nem áll módomban az üggyel kapcsolatban kiadni.” A lap úgy tudja, a volt miniszter panasszal élt az ügyben.

A somogyi közgyűlésben a tavaly előtti októberi választáson három mandátumot szerző Somogyért Egyesület (SE) egyik képviselője, Ormai István volt nagyatádi polgármester szeptember 12-én kilépett az egyesületből – emlékeztet a lap. Gyenesei István, az SE elnökeként úgy vélte, hogy ezzel a lépéssel Ormai képviselői mandátumáról is lemondott, ezért bejelentette a civil szervezet mandátumigényét.

Gyenesei a területi választási bizottság elutasító határozata után az OVB-hez fordult egy lemondó nyilatkozatot csatolva, amelyen Ormai István egyesületből való kilépésének dátuma (2011. szeptember 12.) és aláírása szerepelt. Ormai a területi választási bizottsággal közölte, nem mond le mandátumáról, a nyilatkozatot pedig hamisnak nevezte: állítása szerint a dátumot sem ő írta rá. A volt nagyatadái polgármester szerint presszió hatására írt alá egy lemondó nyilatkozatot 2010 októberében.

A választási bizottság arról határozott, a rendőrségnek kell kiderítenie, történt-e jogszabálysértés az ügyben. Gyenesei később a lap szerint elismerte, utólag érvényesítették a lemondó nyilatkozatot, arról azonban nem beszélt, hogy a dátumot is utólag írták a dokumentumra.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tempi
2012. január 04. 11:29
Ilyet nem csinál egy rendes párttitkár elvtárs pajtás.Vagy mégis.....
Zokni
2012. január 04. 10:11
Ez egy megszokott "menedzseri" "munkajogi" módszer. Semmi köze a szociknak hozzá, bármelyik (nagy)vállalati vezető ilyen trükkel biztosítja magát már ELŐRE, hogy a később esetleg alkalmatlannak bizonyuló kinevezett, simán (olcsón...) kirúgható legyen.(Dátum nélküli felmondás aláírása már a felvétel alkalmával...)De a politikában is használják természetesen - a kinevezés egyben a potenciális bűnbak szerepének a felvállalását is jelenti... Csodálkoznék, ha bizonyítható lenne ez az eset is...
tarackos
2012. január 04. 09:14
Ha rajta van a csóka aláírásra akkor cseszheti, aki biankót ír alá az így járt, nem érdemel együttérzést...
Vmint...
2012. január 04. 08:58
Ez az.Csak keményen.Üljön börtönben amíg rárohad a lakat.Tűrhetetlen,hogy ilyen emberek még szabadlábon vanak.Megvan az utolsó bűnös is. Mennyire szánalmas.Ezt mind sikerült másfél év alatt produkálni?Most már tudjuk miért nőtt az államadósság, hullanak a csontvázak a szekrényből.Vicc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!