Nemzeti Lovas Stratégia készül

2011. november 22. 21:07

Horváth László lett a Nemzeti Lovas Stratégia kidolgozásért felelős miniszterelnöki megbízott.

2011. november 22. 21:07

A miniszterelnöki megbízott kinevezésével a kormány kiemelt ügynek ismeri el a lovas ágazatot. A megbízó levél átadásán jelen volt Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke is - áll a KIM közleményében.

A közlés szerint Horváth László nem először vállal ilyen feladatot. Fideszes országgyűlési képviselőként és a Magyar Lótenyésztő és Lovassport Szövetség alelnökeként már részt vett az első Széchenyi Terv lovas-turisztikai alprogramjának kidolgozásában, és korábban az Országgyűlés Nemzeti Lovas Programot előkészítő eseti bizottságának is tagja volt. Idén a Magyar Lótenyésztők Szövetségének tiszteletbeli elnökévé választották. 2011. január 1-től Heves megyei kormánymegbízott.

A miniszterelnöki megbízott január végére készíti el és terjeszti a kormány elé a Nemzeti Lovas Stratégiát, majd annak elfogadását követően irányítja a végrehajtást. A stratégia megalkotásában szorosan együttműködik az érintett szakterületekért - különösen a sportért, turizmusért, egészségügyért, oktatásért, vidékfejlesztésért, kultúráért, környezetvédelemért, foglalkoztatásért, gazdaságpolitikáért - felelős állami vezetőkkel, minisztériumokkal, intézményekkel - olvasható a tárca közleményében.


Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2011. november 23. 14:21
Ne háborogjatok,egyre drágább az üzemanyag!
Zokni
2011. november 23. 14:01
NLS, NLS... Nem! NSZS! Nemzeti Szalonka Stratégia, melynek vezetője Semjén már rég, aki a védettségüket szeretné megszüntetni.
liberálzöld.
2011. november 23. 10:09
Nem értek egyet az előttem szólók nagy többségével. A lovas élet és a lovas sport igenis fontos. Túl sok pénzt eddig sem ölt bele a kormány, ez után sem fog. Viszont a lovas életet, sportot - és társadalmat szakmailag irányító és megfelelő lobbi erővel rendelkező szervezetre szükség van. Nagy süket duma, hogy lovas nemzet vagyunk. Azok voltunk, valaha. Mára a béka segge alatt vagyunk. A korábbi támogatások leginkább a "pénzszórás & lenyúlás" kategóriába tartoztak. Ami az ellenzők mellet szól: félő, hogy ezután sem lesz másként. Korrekt, szakmai alapokon működő, tenyésztési és tartási célokat meghatározó, ellenőrző és támogató szervezetre viszont szükség lenne, mint ahogy széles bázison alapuló lovas és lovagló társadalomra is. Remélem meglesz.
krisztoforo48
2011. november 23. 09:50
Istenem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!