Kémügy: a Mol kellett az oroszoknak?

2011. október 04. 10:11

A Mol, és ezen keresztül a teljes Kelet- és Közép-európai olajipar bekebelezése volt az oroszok célja, a kémügy valódi tárgya a Heti Válasz szerint. A lap arra is fényt derített, hogy a perben érintett Zömök Kft.-t Gyurcsány Ferenc családjához is erős szálak fűzik.

2011. október 04. 10:11

Nem a hazugságvizsgálatokra összpontosít az ügyészségi vizsgálat a kémügyben - vélekedik a Heti Válasz. A lap olyan információk birtokába jutott, melyek szerint a poligráfozás csak fedősztori, a valóságban orosz technikai támadás érte az NBH-t információleszívási célból. A lap szerint Moszkva a 2006-os magyar választások után meghatározó befolyást akart szerezni a Mol olajipari óriásban, hogy monopolizálja az olajipart Kelet- és Közép-Európában.

A magántulajdonú Molt ugyanakkor kettős védelmi rendszer vette körül: egyrészt a Nemzetbiztonsági, mai nevén Alkotmányvédelmi Hivatal, másrészt az akkor külsős elhárítóként alkalmazott UD Zrt. A Mol bevételéhez tehát mind az NBH-t, mind az UD Zrt.-t meg kellett törni; előbbit például egy technikai-informatikai támadással, utóbbit a lenullázással - olvasható a Heti Válasz cikkében. Hogy a közben Vlagyimir Putyinnal ötször is találkozó, barátkozó Gyurcsány Ferenc tudott-e minderről, nem tudni.

A lap úgy értesült, mindössze másfél tucat NBH-dolgozó esett át hazugságvizsgálaton. A gépeket Oroszországból a ferihegyi kisgépes terminálon keresztül hozták be az NBH repülőtéri kirendeltségének tudtával, a légikikötő védelmi rendszereit üzemeltető Zömök Kft.-vel együttműködésben. A security-szolgáltatásokat kínáló Zömök Kft. - amelynek exvezetője, Püski László az ügy negyedik gyanúsítottja - Gyurcsány Ferenc anyósának környezetében, az Apró család kvázi társvállalkozásaként alakult - hívta fel a figyelmet a lap.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andrasvirag
2011. október 04. 22:08
ez is úgy hülyeség, ahogy van és különösen jó hatással van a magyar-orosz kapcsolatokra.
balbako_
2011. október 04. 17:09
Hát igen, de ha hazáról hazaárulásról van szó a balliberális oldalon mindig a "kólika gyötri a mopszli kutyácskát". Nekik nincs nemzettudatuk, hazájuk, csak anyagi érdekeik. Ha valakit érdekelnek a magyar titkok tessék elmenni a miniszterelnök családjához és máris vihetik, persze nem ingyen. Istenem de ocsmány férgek!
Öreg
2011. október 04. 16:28
Érdekes ám a bulgár kapcsolat is, vajon Apró Piroska férje miért nem utazhatott nyugatra, mert azonnal lesittelték volna. Dobrev úr a KGB embere volt és sok piszkos ügyről beszélhetne, ha élne!
cutcopy
2011. október 04. 16:21
Ebből nem lehet más csak kőkemény letartóztatások..! Ha nem, akkor végleg megbukott a rendszerváltás..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!