Kapolyi: Az MSZDP független marad

2011. október 22. 15:29

A szociáldemokrata párt nem fog csatlakozni egyetlen politikai erőhöz sem - mondta Kapolyi László, az MSZDP elnöke szombaton.

2011. október 22. 15:29

Kapolyi László, az MSZDP elnöke elmondta: a szociáldemokráciának komoly szerepe kell legyen a jelenlegi problémák megoldásában, ezért megőrzi függetlenségét. Kapolyi szólt a környezetvédelem fontosságáról, illetve sürgette Magyarország vizeinek erőteljesebb kihasználását a gazdasági célokra.

 
Schmuck Andor kezdeményezte, álljanak az élére egy párbeszéd kezdeményezésének a politikai felek között. Az MSZDP főtitkára szerint szociális katasztrófa közeleg felénk, ezért fel kell készülni egy előrehozott választásra is. A párt jövő év márciusára elkészíti a választási programját, illetve kiállítják a képviselő-jelölteket. Eddig 114 civil szervezet döntött úgy, hogy csatlakozik az MSZDP-hez.
 
Schmuck hétfőn levélben fordul Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez és Pintér Sándor belügyminiszterhez. Arra kéri őket, hogy a hatvanöt éves kor felett elkövetett bűncselekmények ugyanolyan kategóriába essenek, mint a 14 év alattiaké.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. október 24. 10:07
Az a helyzet, hogy az MSZDP sajnos a szociáldemokráciától is mentes...
Akitlosz
2011. október 24. 03:40
Nem csak a függetlenségüket őrzik, de a nem létező támogatottságukat is. --- A 65 év felettiek is ugyanolyan felnőtt emberek, mint bárki más 18 év felett. Ezzel a javaslattal azt sugallják, hogy a 65 év feletti már nem teljes mértékben felelős a tetteiért, kvázi félhülye. A 14 év alattiak még gyermekek, nincs elég élettapasztalatuk ahhoz, hogy megfelelően felmérhessék tetteik következményeit, a 65 év felettiek viszont már nagyon is bölcs emberek.
Vizigót
2011. október 23. 11:10
A társadalom nagy többségének érdeklődésétől, támogatásától valóban függetlenek maradtok.
nyugalmazott tanár
2011. október 23. 10:46
Kapolyi az egyik leg kapzsibb haszonélvezője a hazai privatizációnak. A nemzet vagyonának kisajátításával lett a Kádár korabeli kommunistából és ipari miniszterből milliárdos. Ezek meggig grasszálhatnak itt? Meddig vihetik el a nemzet értékeit? Hogyan lehetséges mindez? Tessék már utána nézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!