Nem kommentálja Laborc a Heti Válasz értesüléseit

2011. szeptember 01. 13:40

Nem kommentálta Laborc Sándor volt NBH-főigazgató a Heti Válasz és a Magyar Nemzet értesüléseit. Laborc arra hivatkozik, nem kíván államtitkot sérteni. A Katonai Ügyészség szóvivője sem fűzött kommentárt a sajtóhírekhez.

2011. szeptember 01. 13:40

Nem tőlünk származnak az ön által megnevezett lapokban megjelent információk, ezért azokat nem kívánjuk kommentálni - közölte a Heti Válasz és a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent cikkekre reagálva Balogh Zoltán, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője a Népszabadságnak.

A két lap arról írt, hogy az előző kormány idején, amikor Laborc Sándor volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról is gyűjtöttek adatot a titkosszolgálatok, valamint az őszödi beszéd 2006-os kiszivárgását követő fideszes egyeztetésekről is „keletkeztek adatok” náluk.

Laborc Sándor volt NBH-főigazgató sem kívánt nyilatkozni a lapnak, ő azt mondta, szerinte, ha folyik ilyen nyomozás, az az ügy természeténél fogva államtitok, s miként a korábban indult eljárásokban megfogalmazott gyanúsításokkal is tette, most sem kívánja a folyamatban lévő ügy vélt-valós megállapításait kommentálni. Államtitkot pedig végképp nem sértene.

Balogh a Népszabadság azon kérdésére, hogy vizsgálják-e, történt államtitoksértés az információk nyilvánosságra hozatalával összefüggésben, csak annyit mondott, jogos a felvetés, de mivel az információk nem tőlük származnak, nem kommentálják azokat.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2011. szeptember 01. 15:32
Édes Istenem, komolyan gondolja valaki, hogy a mostani vagy az előző Fidesz kormány irányítása alatt álló titkosszolgálat nem gyűjt/gyűjtött adatokat mondjuk az MSZP vezetőiről? Ne játsszuk már meg a rácsodálkozó szűzlányt szélesre tárt lábakkal! Miért nem azzal foglalkoznak, hogy a titkosszolgálati adatok alapján melyik magyar gigavállakozó, bankvezér stb. menekíti a pénzét offshore számlákra?
Ékezet
2011. szeptember 01. 15:09
"Adatok keletkeztek." A mondatban szereplő alanyt titkosították.
drieno
2011. szeptember 01. 14:46
nem is értem, miért nem tiltakozik ezerrel a laborcz az elképzelhetetlen, hogy ellenzéki politikusokat figyelt volna meg a titkosszolgálat 89 előtt is véletlen volt, hogy ezt csinálták....
balint60
2011. szeptember 01. 13:49
Világos; jönnek az "átszervezések, zárolások, újjászervezések stb) újabb brutális intézkedései, kell a gumicsont a zembereknek. Megint megfigyelési ügy, Gyurcsány-Bajnai és a bankok. Vigaszdíj, AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA, ahol ha nem is ingyen ebéd, de ingyen Kövér-dedikálta alkotmányt kaphatunk. Hurrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!