Schiffer szerint elképesztő a BRFK érvelése

2011. július 09. 15:28

A BRFK szerint a szociális konzultáció során a válaszadók nem nyilvánítottak politikai véleményt, ezért elutasította Schiffer András a kérdőívek kezelésével kapcsolatos feljelentését. Az LMP nevetségesnek tartja ezt az érvelést, és panaszt tesz a határozat ellen, kérve annak felülvizsgálatát.

2011. július 09. 15:28

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője 2011. június 8-án ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Budapesti Rendőr-főkapitányságon a Szociális konzultáció 2011 kérdőíveinek adatkezelési eljárása miatt. A rendőrség a feljelentést elutasította, arra hivatkozva, hogy a kormányzati kérdésekre adott válasz nem politikai vélemény, a jelentős érdeksérelem pedig azért nem valósul meg, mert a kormány csupán a polgárok szándékai felől érdeklődik. Az LMP elképesztőnek tartja az érvelést, szerintük ugyanis a kívánatos kormányzati lépésekről megfogalmazott álláspont tipikusan politikai vélemény, a személyes adatok védelméhez fűződő jog pedig elsősorban és eredendően éppen a politikai vélemények iránt kutakodó hatalommal szemben védi a polgárt.

„Továbbra is fenntartjuk azt a véleményünket, hogy nem biztosított a szociális kérdőívre válaszolók adatvédelemhez fűződő joga, mivel politikai véleményük mellett személyes adataik is szerepelnek a nyomtatványon. Aggályosnak tartjuk, hogy nem tudjuk, ki kezeli, ki dolgozza fel a beérkezett válaszokat, ezért Schiffer András, az LMP parlamenti frakciójának vezetője a mai napon panaszt tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, kérve a határozat felülvizsgálatát” - áll az ökopárt közleményében.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Winston Smith
2011. július 10. 08:33
Mindenki gondolja végig ezt az egyetlen egy dolgot. a többi országban miért nincs ilyen aláírásos-vonalkódos kérdőív? egyikben sem? ... Hát azért, mert hatalmas aggályokat vet föl, pontosan úgy, ahogy Schiffer mondja. 1) Ha azt küldted be, amit a kormány akart, akkor hozzáadnak az haveri adatbázishoz ->teljesen törvénytelen 2)ha meg nem, akkor egy másik adatbázishoz. Itt jön be, amiről írtak fentebb, vagyis ha készül egy lista a "megbízhatatlanokról", onnantól mindent lehet, mindent szabad, és az illető talán nem is fog soha rájönni, hogy miért szívózik vele az állam mondjuk rendszeres apeh-ellenőrzések keretében, ha mondjuk vállalkozótól van szó. vagy hogy miért nem kap egy büdös fillér állami pályázatot sosem. Ilyenek. Persze az egyszerű embert is lehet szívatni ezer meg egy módon. Természetesen ne felejtsük el, hogy ennek a kérdőívnek elsősorban propaganda-céljai vannak. az arra fogékonyakban megerősíti, hogy a fidesz szereti őket, törődik velük, kikéri a véleményüket a "fontos dolgokban", legalábbis ők (a kitöltők) ezt gondolják. Azt se felejtsük el, hogy az aláírásnak szinte mágikus jelentősége van, abban az értelemben, hogy amit az ember aláír, azért az ügyért sokkal nagyobb áldozatot képes hozni, mint ahogy ezt pszichológiai kutatások százai bizonyítják. Fogalmazhatunk úgy is, hogy ez az egész kérdőívesdi valójában az aláírás kicsikarására irányul, mivel az aláírás kézzelfogható bizonyítéka egy ember elkötelezettségének, az illető (saját maga) és a külvilág szemében egyaránt. Ebben az értelemben mondhatjuk, hogy jól ki van találva, szerencsére az emberek többsége átlátott ezen, és helyén kezelte a dolgot: kidobta a kukába.
pascal
2011. július 10. 07:41
Kedves Jobboldaliak! (én is az vagyok) Mindenkit arra kérek, hogy gondoljon arra, hogy mi lett volna a véleménye, ha egy ilyen kérdőívet a Gyurcsány küldött volna szét. Ugyanilyen, a válaszoló beazonosítására alkalmas azonosítóval. Én egy kicsit értek az informatikához. Ennek a kérdőívnek a felhasználásával egy gombnyomással ellenőrizhető bárki, aki állásra jelentkezik az államigazgatásba, vagy már most is ott dolgozik. Az adóhivatal is bármikor célzott szívatást képes végrehajtani. És még sorolni lehetne példákat. És azt tudjuk, hogy a hatalom megtartásáért bármelyik politikai erő elég messzire képes elmenni.
Kedves Robi
2011. július 10. 04:34
Schiffer elvtárs nyugodt szívvel haza költözhet, ha nem tetszik neki nálunk!
huttinger
2011. július 10. 00:31
Megtaláltad a két listázás közti különbséget! Grat!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!