Ezt szeretnék a rendvédelmisek

2011. június 11. 10:21

Rendvédelmi egészségügyi ellátórendszert, szolgálati lakásokat, vonzó és nem utolsósorban garantált életpályát szeretnének.

2011. június 11. 10:21

Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta: a hivatásos munkavállalók rendvédelmi egészségügyi ellátórendszert, szolgálati lakásokat, vonzó és nem utolsósorban garantált életpályát szeretnének. Arról is beszélt, hogy előrelépésnek tartja, hogy a korkedvezményes nyugdíjasok visszatérése a munkaerőpiacra önkéntes lenne, de szerinte elfogadhatatlan, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása azokat is érintse, akik a korkedvezmény szerzett jogának lehetősége mellett vállalták a szolgálatot. Hozzátette: az lenne méltányos, ha a szabályozás csak az újonnan belépőkre vonatkozna.

A lap azon kérdésére, miszerint a magyar rendvédelmisek nyugdíjkedvezménye európai összevetésben nagyon előnyös, Powell azt válaszolt, külföldi kollégáik az itteninél lényegesen magasabb fizetésért, számos szociális juttatást élvezve végzik munkájukat, míg ők most utolsó szerzett jogukat is elveszítik. Powell a Magyar Nemzet kérdésére leszögezte, a „bohócforradalmat” és az erőszak lehetőségének felvetését elutasítja.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ursula fohásza
2011. június 13. 15:51
Egy Magyar állampolgár emlékei 2006 október 23. Mentem a gyerekekért a nagyihoz,kiszálltam az astóriánál a metróból.Nézd mi az a tömeg ott?--Ezt kérdezte a feleségem,de nem láttam mert kifolyt a szemem.---Valakik lövöldöztek,valaki parancsára.Emiatt félszemmel sandítva nézem mit bohóckodtok,de csak a tévén.Remélem abból nem lesz baj
abraka
2011. június 12. 10:58
Aki nálam jobban utálja a szarukat az már paranoiás.Mégis azt kel mondanom, hogy sokan pofáznak itt össze vissza análkül, hogy tisztában lennének a tényekkel. A zsaruk nyugdíjrendszerét már rég átalakították és csak + 5 év kedvezményük van. Itt a már szerzett jogok elvételéről van szó, amit az alkotmány is véd. Kurvára irritál, hogy 40-es suhancokk 150 ezrekért nyugdíjasok, míg nekem még évekig kell gályázni egy majdani piti nyugdíjért. Ettől függetlenül a szerzett jogot megnyirbálni törvényesen és igazságosan nagyon nehéz. Fizettesenek adót a korengedményes nyugdíjasokkal és ezalól kapjanak mentességet a nem egyenruhások, pl. vasutasok, buszvezetők, stb. Ez sem a legkorrektebb megoldás, de járható út. Ami fontos, ne engedjék a korkedvezményesek munkavállalását büntető adók nélkül. Erre jó megoldás a nyugdíjjal összevont adóalap, ami ellen a fidesz annyira tiltakozott anno.
robocop
2011. június 12. 09:15
ui: a 70 éves bírók fizetést kapnak a 40 éves rendőrök meg nyugdíjat..ezt ugye te sem gondolod komolyan hogy ez igy ok?????
robocop
2011. június 12. 08:42
lustakutyus...! /te is tuti rendőr vagy/már csak a nevedből itélve is... szóval lehet hogy nem túl európain" fogalmaztam a hozzád hasonló galamb lelkű emberkét biztosan megbotránkoztattam..de tudod nem voltak túlzottan galamb lelküek a rend őrei sem! 2006 ban mikor ártatlan embereket lőttek szarrá... igy hát bocsika ha nem nekik kutyáknak" szurkolok.. és ahhoz tartom magam ez a munka amit ők végeztek mitől készitette őket ki idegileg????????? ezen az alapon erre hivatkozhatnának a tanárok orvosok stb.. na ők inkább megérdemelnék..... erről ennyit. a sok csira rendőr aki eleve!! azért választotta ezt a pályát mert utál dolgozni most jól rábaszott!!! ez történt. lehet vissza menni dolgozni..mint a többi!! rendes ember...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!