Óriási fagykár Borsodban

2011. május 10. 07:55

A Bodrogközben és a Csereháton a termés 80-100 százalékát tönkretette a fagy. A kár pontos értékét még nem összegezték - írja az Észak-Magyarország.

2011. május 10. 07:55

Jelentős károk keletkeztek a május 7-8-i hirtelen lehűlés miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyümölcsösökben is - írja az Észak-Magyarország. A májusi fagy több mint kétezer hektárnyi gyümölcsöst károsított a megyében. A legnagyobb pusztulás a Bodrogközben és a Csereháton volt, a károsodás mértéke 80-100 százalékos. A kár pontos értékét ugyanakkor még nem összegezték - olvasható a megyei napilapban.

A kajszibarackjáról híres Göncön és környékén egyes termelők füstöléssel és fagyvédelmi permetezéssel sikeresen védekeztek, ennek köszönhetően vélhetően nem marad barack nélkül a piac.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GY. F.űegér
2011. május 10. 12:53
Gyurcsány a hibás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!