Monok cáfol: a pápa sosem volt díszpolgár

2011. május 26. 12:22

Nem lépett életbe a II. János Pál díszpolgári címéről hozott határozat, ezért törölni kellett - nyilatkozta az ÉszakOnline-nak a monoki polgármester.

2011. május 26. 12:22

Demeterné Bártfay Emese, Monok polgármestere az ÉszakOnline-nak elmondta, a település előző képviselő-testülete 2010 júliusában hozott egy határozatot, miszerint díszpolgári címet adományoznak II. János Pál pápának. A határidőt 2010. szeptember 18-ára jelölték ki, a tervek szerint akkor kellett volna a helyi kálváriabúcsún az egyház erre felhatalmazott képviselőinek átvenniük a kitüntető címet. Az ügyben azonban további előkészület nem történt, így nem hajtották végre a határozatot.

A képviselő-testület átnézte a lejárt határidejű határozatokat, és mivel a díszpolgárság adományozásáról szóló helyi jogszabály nem teljesült, visszavonták - mondta a polgármester.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!